" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - ВІЙНА СКІНЧИЛАСЯ, СОЛДАТИ… Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41078379 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
ВІЙНА СКІНЧИЛАСЯ, СОЛДАТИ… Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageОстанки 8 воїнів-червоноармійців, загиблих під час Великої Вітчизняної війни урочисто перепоховали на Чернігівщині.
У народі кажуть: війна скінчиться тоді, коли буде поховано останнього загиблого солдата. Тож для восьми воїнів Червоної армії, які у 1941 році захищали місто Остер, що на Чернігівщині від фашистської навали, Велика Вітчизняна війна нарешті завершилась. Саме тут в далекому 41-му ці молоді хлопці стримували наступ гітлерівських військ на Київ та поклали свої життя задля наближення Великої Перемоги.
Ветерани Великої Вітчизняної  війни, воїни-інтернаціоналісти, представники районної та міської влади, представники Всеукраїнської громадської організації «Закінчимо війну», військовослужбовці 169 навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України, мешканці міста,  учнівська та студентська молодь зібралися біля братської могили, аби перепоховати рештки воїнів та віддати їм останні почесті.
– На жаль, назвати поіменно кожного з них нині неможливо, адже у загиблих не залишилося медальйонів, так званих «жетонів смерті». Втім, одне прізвище таки повернулося із забуття – рядовий Клементьєв.  Однак лише за цими даними знайти його рідних чи близьких у нас не вийшло, – розповів голова пошуково-дослідницького клубу «Патріот» Олександр Світличний.
– Для нас, пошуковців, звичайно, найбільша радість – знайти загиблих воїнів і повернути їм втрачених родичів, однак головна мета – знайти всіх, хто ще не похований належним чином – далі сказав він.
Під залпи військового салюту 8 воїнів-червоноармійців знайшли свій останній спокій у Братській могилі. Для них війна, що почалася у червні 41-го, завершилася лише сонячного жовтневого ранку 2010-го року.
Вадим МИСНИК,
Чернігів.
Фото Наталії КУЗЬМЕНОК

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.