" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Інформаційне повідомлення Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41079236 Відвідувачів
Укрінформ
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
Інформаційне повідомлення Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image20 жовтня відбулося засідання Правління Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
Вирішено низку організаційних  питань. Зокрема до складу  Правління  ротовано заступників голови УСВА  Ю. Г. Зубка, О. І. Міхнюка, В. Г. Сіроштана. Створено Президію Спілки у складі п’ятнадцяти чоловік:  С. В. Червонописький, А. О. Богданов, Ю. Г. Зубко, О. І. Міхнюк, В. Г. Сіроштан, В. І. Теличко, В. М. Волошин, В. М. Красуля, П. В. Ментов, Г. Г. Павлович, В. П. Столяр, І. П. Шердець, А. В. Шипова, Ю. П. Купчій, О. П. Пермінов.
Також ухвалено низку рішень, актуальних для подальшого посилення діяльності Спілки.
Згідно попередніх рішень за домовленості з  активом УСВА була розгорнута робота по створенню всеукраїнського ветеранського профспілкового об’єднання. Як результат, наказом міністра юстиції України № 2462/5 від 8 жовтня 2010 року легалізована Агресивна всеукраїнська міжгалузева профспілка учасників бойових дій та ветеранів військової служби (АВМП УБДВВС) – Свідоцтво №3442. Доручено Президії Спілки, правлінням територіальних і місцевих організацій УСВА надати організаційну допомогу активістам АВМП УБДВВС відносно  створення структур профспілкового об’єднання на місцях.
Щодо участі УСВА у виборчих процесах, то Правління ухвалило рішення, за яким вивчається настрій активу Спілки відносно офіційного повернення Української партії Справедливості, як політичного виразника інтересів УСВА.
На засіданні ухвалено Заяву і листи до перших осіб Держави та керівництва столиці і столичної області, тексти яких надаються нижче.
Прес-служба УСВА.


Заява
Української Спілки ветеранів Афганістану
(воїнів-інтернаціоналістів)
 
Ветеранська спільнота України занепокоєна появою як офіційної, так і на рівні чуток інформації щодо заміни існуючих пільг грошовими компенсаціями. За рішенням Уряду навіть започатковано «волинський» експеримент з наданням пільг у грошовій формі з оплати електроенергії.  Тривожить те, що в нинішньому реформаторському пориві нова влада вирішила провести так звану монетизацію без попереднього погодження її умов з самими носіями пільг – ветеранами, особливо учасниками бойових дій, інвалідами війни, сім’ями загиблих. Вже нема сумніву в тому, що «заготовки» рішень принесуть неадекватні грошові компенсації, як і в тому, що їх відкладено до закінчення нинішньої виборчої кампанії. Розуміємо і те, що Державний комітет України у справах ветеранів, в нинішньому стані,  в силу рудиментності своїх підходів і бюрократизації роботи,  для нас вже не захисник.
Віддаємо належне тому, що нинішня влада, і в першу чергу Президент України В. Ф.  Янукович, активно шукають виходу з непростої ситуації, як спадщини від попередників. Розробляється і нова база соціальної політики, викликаної очікуваннями малозахищених  верств населення, і в першу чергу ветеранів війни.
Розуміємо, що рано чи пізно держава прийде до світового досвіду, за яким панує грошовий варіант оцінки пільг. Але оцінки адекватної. Як це,  в кінцевому рахунку,  майже зроблено в Росії. Але слід зазначити, що нинішньому стану у сусідів передували справжні ветеранські бунти, викликані першими грубими кроками держави по введенню значно заниженої грошової компенсації, та ще й через малозахищену  бюджетну строку. Вже не складно спрогнозувати, що дещо подібне насувається і в нас.
А тому, вимушені попереджувально  підкреслити, що пільги для учасників бойових дій, до яких відносяться і ветерани-інтернаціоналісти,  – це нагорода за виконання наказів Батьківщини. Це кров і піт війни. І за себе, і за ветеранів Великої Вітчизняної наші організовані побратими готові протистояти любим негуманним рішенням влади.
Правління УСВА.
20.10.2010 року.


Відкрите звернення
до Президента України В. Ф.  Януковича, Прем’єр-міністра України   М. Я.  Азарова, Голови Верховної Ради України В. М.  Литвина,
керівних осіб міста Києва та Київської області
 
Шановні керівники Держави, столиці та столичної області!
 
Вже не вперше Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) піднімає питання перед владою Києва та Київської області щодо створення центрального військового кладовища, як Меморіального комплексу для військових поховань. Оскільки місцевою владою це питання відверто ігнорується, то вимушені звертатися зі своїм клопотанням вже до перших осіб Держави.
За своєю сутністю забезпечення поховань ветеранів війни, військовослужбовців силових структур,  учасників миротворчих операцій і боротьби з міжнародним тероризмом,  та й взагалі людей в погонах,  повинно відповідати світовим стандартам. В країнах Європи, Америки, у наших найближчих сусідів зведено цільові меморіальні комплекси, де вшановується пам’ять про людей – захисників Вітчизни. Це надає великі можливості для проведення героїко-патріотичної роботи, в першу чергу з молоддю.
До недавнього часу Київ також мав можливості для поховань такого роду на Лук’янівському військовому кладовищі. Але воно вже переповнене і має занадто звужені можливості для проведення системної меморіальної роботи. Та все ж традиції вшанування військової героїки  в столиці України існують і потребують продовження.
Тому звертаємося до влади  з проханням ухвалити узгоджене рішення щодо створення столичного військового кладовища, як центрального Меморіального комплексу Шани й Пам’яті.
 
Правління УСВА.
20.10.2010 року.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.