" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Як англійською "миротворчість"? Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41045785 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Як англійською "миротворчість"? Надрукувати Надіслати електронною поштою
Важливий захід міжнародного співробітництва відбувся на базі 30-ї окремої гвардійської механізованої бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ, що дислокується у місті Новоград-Волинський на Житомирщині. Військові аташе 12 країн Європи, Азії та Америки знайомилися з ходом підготовки майбутніх українських миротворців під керівництвом досвідчених британських радників та інструкторів.
Проектом Програми двостороннього співробітництва між збройними силами України та Великої Британії, до речі, передбачено проведення виїзного курсу командного лідерства Британської групи військових радників та інструкторів (БГВРІ) для військовослужбовців Збройних Сил України, які братимуть участь у черговій ротації українського військового контингенту в Косові 2011 року.
Британські військові радники та інструктори уорент-офіцер Рассел Прітчард, старший сержант Мак МакКірнан, сержанти Денні Фітцджеральд та Алан Салліван, а також уорент-офіцер збройних сил Чехії Ян Гебер ось уже третій тиждень поспіль працюють безпосередньо з сержантами 1-го механізованого батальйону бригади гвардії підполковника Олега Зубовського. Саме цей підрозділ становитиме основу майбутнього українського миротворчого контингенту у Косові.
До БГВРІ входять досвідчені фахівці, які побували в Афганістані, Косові, Іраку та інших гарячих точках. Їм є чим поділитися з нашими командирами відділень і головними сержантами взводів та рот.
Основоположний принцип концепції підготовки курсів командного лідерства - навчити інструктора. Цим і займаються британці з українськими сержантами. Наголос на заняттях робиться на лідерських навичках, які передбачають виховання таких якостей, як уміння брати відповідальність на себе, професійна послідовність, взаємоповага тощо. Один з головних принципів інструкторів звучить так: "Радити, а не диктувати".
- Сподіваюся, що це тільки початок нашої співпраці, - зауважив полковник Ендрю Катберт. - Досвід роботи британських радників у 30-й окремій гвардійській механізованій бригаді демонструє, що співпраця українських та британських військових - справа перспективна, яка, гадаю, з часом буде нарощуватися.
Командир бригади гвардії полковник Олександр Нестеренко, у свою чергу, подякував британським колегам за надану методичну допомогу та висловив упевненість, що такі поради не зайві гвардійцям у якісному виконанні поставлених миротворчих завдань у Косові.
Олексій ТРИГУБ
Новоград-Волинський
Газета  "Народна армія"

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.