" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Є новий і ефективний танкодром! Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41281532 Відвідувачів
Укрінформ
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Є новий і ефективний танкодром! Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Міжнародному центрі миротворчості та безпеки відбулася офіційна церемонія відкриття танкодрому Академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Участь у заході взяли заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України - начальник управління бойової підготовки командування Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Сергій Островський, керівний склад органів бойової підготовки армійських корпусів, заступники командирів військових частин та начальники полігонів.
Генерал-лейтенант Сергій Островський, зокрема, наголосив, що відкриття такого серйозного об'єкта навчально-матеріальної бази - це ще один важливий поступальний крок у підготовці кваліфікованих фахівців для Збройних Сил України. Без сумніву, заняття на танкодромі підвищать якість підготовки механіків-водіїв 24-ї окремої механізованої бригади та 80-го окремого аеромобільного полку 13-го армійського корпусу.
- Його відкриття сприятиме суттєвому заощадженню коштів, адже відстань, яку долав особовий склад та бойова техніка для проведення занять, відтепер значно зменшилась, - зазначив генерал-лейтенант Сергій Островський. - Порівняйте, тільки від нового танкодрому до Щирця, де раніше проводилося водіння бойових машин, понад 30 кілометрів! А це економія і пально-мастильних матеріалів, і ресурсу техніки...
Аби по суті у чистому полі з'явився такий складний багатофункціональний об'єкт, чимало зусиль доклали особовий склад навчального закладу та підпорядкований центр забезпечення навчального процесу. Роботи розпочалися у квітні і, як бачимо, фактично через півроку танкодром введений в експлуатацію.
Після символічного перерізання стрічки присутні мали можливість оглянути облаштування та технічне наповнення класів й пункту управління, а також поспостерігати за виконанням вправи з водіння, яку виконували цього дня курсанти факультету аеромобільних військ Академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Згодом гості знайомилися з полігонною базою провідного навчального закладу Сухопутних військ.
Як розповів начальник факультету бойового застосування військ полковник Павло Синишин, танкодром призначений для навчання та вдосконалення навичок особового складу у водінні танків, БМП (БМД), самохідної та зенітної артилерії (МТЛБ), гусеничних та колісних бронетранспортерів та інших машин на їхній базі. На танкодромі, загальна площа якого становить 15 кв. км, обладнані командний пункт, ділянки і маршрути за вправами Курсу водіння та навчальні місця. На командному пункті, зокрема, знаходиться вишка з классами для проведення навчальних занять і тренування на механічних тренажерах, приміщення для зберігання навчального майна, майданчик для відпрацювання нормативів і стоянки машин. КП має зв'язок з навчальними місцями, вихідною лінією, перешкодами та іншими об'єктами комплексу. Маршрути навчальних вправ прокладені у відповідності до Курсу водіння бойових машин. Конструкції перешкод і обмежених проходів прості, міцні за будовою і мають елементи, що запобігатимуть псуванню машин (допоміжні опори, колії тощо). Словом, на сьогодні це один з найсучасніших комплексів для навчання водінню фахівців за відповідними посадами.
Віталій Стечишин
"Народна армія"

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.