" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - "Тернопіль” вийшов на бойове чергування у Середземне море Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41164252 Відвідувачів
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
"Тернопіль” вийшов на бойове чергування у Середземне море Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image7 листопада, з Севастополя на бойове чергування у Середземному морі в рамках антитерористичної операції “Активні зусилля” вийшов корвет Військово-Морських Сил ЗС України “Тернопіль”.
Під час виконання завдань операції “Активні зусилля” український військовий корабель здійснюватиме моніторинг та патрулювання Середземного моря у складі з’єднань Об’єднаних збройних сил НАТО.
Командиром походу корвета “Тернопіль” призначено капітана 2-го рангу Дмитра Зінченка.
Перед відходом корвету “Тернопіль” відбувся урочистий мітинг, у якому взяли участь командування Військово-Морських Сил ЗС України, представники міської влади, рідні і близькі військових моряків, ветерани флоту, представники української судоремонтної промисловості.
Командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Віктор Максимов зазначив, що керівництво українського військового флоту упевнене в тому, що екіпаж корвету “Тернопіль” гідно виконає завдання, поставлені Президентом України – Верховним Головнокомандувачем ЗС України та керівництвом Міністерства оборони України і Генерального штабу Збройних Сил України.
– Вам випала велика честь пронести Військово-Морський прапор України над Чорним, Мармуровим і Середземним морями. Мені дуже приємно, що в антитерористичній операції “Активні зусилля” корвет “Тернопіль” бере участь вп’яте. Цим український флот робить велику справу, – наголосив адмірал Віктор Максимов.
Він також щиро подякував особовому складу корабля, фахівцям штабу, представникам судоремонтної промисловості, які в короткі терміни відновили технічну готовність корабля.
Командувач Військово-Морських Сил зосередив увагу екіпажу на заходах безпеки під час виконання завдань та побажав щасливого повернення на рідну базу і “сім футів під кілем”.
У свою чергу командир корвету “Тернопіль” капітан 3-го рангу Григорій Брєєв від імені особового складу запевнив командування флоту у тому, що моряки докладуть максимум зусиль щоб виконати поставлені завдання на “відмінно”.
Під час підготовки до участі в операції “Активні зусилля” екіпаж корвету “Тернопіль” успішно виконав практичні ракетні та артилерійські вправи по повітряній та морській цілям. Також екіпаж провів низку корабельних навчань, зокрема тренування вахтових офіцерів, ведення бойових дій одиночним кораблем, визначення елементів руху цілей і рішення задач тактичного маневрування, боротьбу за живучість корабля.
Корабель стовідсотково укомплектований особовим складом, екіпаж допущений до обслуговування матеріальної частини та до виконання бойових вправ.
Під час патрулювання у визначених районах Середземного моря екіпаж українського корабля проведе тренування і здійснить практичні дії з моніторингу цивільного судноплавства, збору та обліку інформації щодо умовних підозрілих суден, їх супроводження та огляду, супроводження суден з особливо важливими вантажами, протимінного забезпечення цивільного судноплавства.
На борту корвету “Тернопіль” перебуває доглядова команда від екіпажу корабля та підрозділу морської піхоти. Отримані екіпажем українського корабля в ході моніторингу і патрулювання дані передаватимуться у Морський оперативний центр у Неаполі (Італія) та у Центр судноплавства НАТО, що у Нортвуді (Велика Британія).
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.