" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Німеччина скасовує військову повинність Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41191857 Відвідувачів
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Міністерство оборони
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Німеччина скасовує військову повинність Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Німеччині з середини 2011 року буде скасовано обов'язкову військову повинність. Відповідне рішення прийняли делегати партійного з'їзду правлячого Християнсько-демократичного союзу (ХДС) у Карлсруе.
Як повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в ФРН, німецькі консерватори підтримали ініційовану міністром оборони ФРН Карлом Теодором цу Гуттенбергом (ХСС) реформу бундесверу. Її метою є зменшення бюджетних витрат на оборонну галузь до 2014 року мінімум на 8,3 млрд євро. Незабаром коаліція ХДС/ХСС та ВДП підготує законопроект, який відмінятиме військову повинність для чоловіків з літа 2011 року. Оскільки консерватори та ліберали мають більшість у парламенті, справу вже можна вважати вирішеною.
Водночас положення про обов'язкову військову повинність в Основному законі ФРН буде збережено, аби у крайньому випадку новим законом її можна було б відновити. "Положення про військову повинність у Конституції буде збережено, але в майбутньому ніхто не зможе примусити молодих людей служити в армії без їхньої волі", - наголосив цу Гуттенберг.
Крім того, партійний з'їзд ХДС одноголосно прийняв рішення вшанувати колишнього лідера партії і екс-канцлера ФРН Гельмута Коля поштовою маркою з його зображенням. У Німеччині це стане прецедентом, адже досі за життя великої особистості випускалися марки лише президента країни.
У вівторок делегати ХДС у Карлсруе спробують також прийняти єдину позицію щодо генетичних досліджень над штучно заплідненими людськими ембріонами. У той час як голова партії і канцлер ФРН Ангела Меркель виступає за заборону таких тестів, міністр сім'ї, жінок та молоді Крістіна Шредер вважає за необхідне їх дозволити.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.