" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Стосовно удосконалення системи надання пільг Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40984121 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Стосовно удосконалення системи надання пільг Надрукувати Надіслати електронною поштою
Департамент державного соціального захисту населення Міністерства праці та соціальної політики України розглянув лист Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) стосовно удосконалення системи надання пільг і в межах компетенції повідомляє.
Напрями реформування пільг визначені Стратегією упорядкування системи надання пільг окремим категоріям громадян до 2012 року (схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 03.06.2009 № 594-р), а також Програмою економічних реформ України на 2010-2014 роки, що затверджена Комітетом з економічних реформ, за напрямом „Реформа системи соціальної підтримки".
Передбачається виконання низки заходів щодо підвищення ефективності соціального захисту населення, зокрема щодо посилення адресності надання всіх видів соціальної підтримки, у тому числі пільг, а також запровадження економічно і соціально обґрунтованих нормативів споживання послуг.
Зокрема, планується внесення змін до законодавства в частині встановлення єдиних принципів і критеріїв надання пільг за встановленими законодавством нормами та нормативами споживання, а також надання пільг окремим категоріям громадян залежно від їх доходу.
У результаті реалізації цих заходів очікується упорядкування розгалуженої системи надання пільг, спрямування відповідних бюджетних видатків на підтримку найменш захищених верств населення України, для яких пільги, компенсації і гарантії є доповненням до основних джерел існування, підвищення рівня охоплення соціальною підтримкою незаможних верств населення при раціональному використанні бюджетних коштів.
Одночасно повідомляємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.09.2010 № 866 у Волинській області у другому півріччі 2010 року проводиться експеримент з надання пільг у грошовій формі з оплати електроенергії громадянам, які мають відповідне право згідно із законом.
Надання пільг у грошовій формі з оплати електроенергії здійснюється органами праці та соціального захисту населення на підставі заяви громадянина, який має право на відповідні пільги, і даних Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.
За повідомленням Головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської облдержадміністрації, райміськуправліннями проведена широка інформаційно-роз'яснювальна робота серед населення через друковані засоби масової інформації, на телебаченні та радіо. Пільговикам роз'яснено, що зазначений експеримент не замінює пільгу на адресну грошову допомогу, а лише надає гарантовану законодавством пільгу готівкою. Розрахунок суми пільги у грошовій формі здійснюється в межах норм споживання, відповідно до діючих тарифів для міського і сільського населення на послуги з оплати електроенергії, та з урахуванням кількості членів сім'ї, на яких поширюється пільга.
Одночасно Головне управління інформує, що станом на 22 листопада 2010 року управліннями праці та соціального захисту населення прийнято та зареєстровано 73,5 тисяч заяв, що становить 63% від очікуваного контингенту пільговиків.
В. о. директора Департаменту
Н. Коренев
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.