" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Вогонь миру, добра та злагоди Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40985116 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Вогонь миру, добра та злагоди Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВідбулась передача Віфлеємського вогню миру військовослужбовцям 114 Івано-Франківської, Таллінської, ордена Червоного Прапору бригади тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України.  Вогонь привезли до міста представники Пласту — Національної скаутської організації України. Після молитви пластуни запалили свічки та лампадки понад ста військовослужбовцям, що зустрічатимуть Різдво поза межами рідних домівок.
Зазвичай Вогонь з Віфлеєму пластуни поширюють у сиротинцях, інтернатах, лікарнях, церквах. Цього року з ініціативи Івано-Франківського Пласту Вогонь вперше отримали і військовослужбовці, які часто допомагають місцевим пластунам у проведенні різноманітних заходів.  
Ця акція відбувається в Україні вже вдванадцяте. За традицією польські скаути – «харцери» передали Віфлеємський вогонь миру пластунам на українсько-польському кордоні. До того часу Вогонь пройшов шлях із рук у руки через Австрію, Словаччину та Польщу, а тепер світову скаутську естафету, за допомогою пластунів, перейняла й Україна.
Двадцять п’ятий раз у світі Віфлеємський вогонь передається із рук в руки, долає численні кордони напередодні Різдва. Вогонь у Віфлеємі традиційно запалила дитина з Австрії, бо саме у цій країні започаткували акцію розповсюдження Віфлеємського вогню світом. Благодійний захід був спрямований на підтримку усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. До Європи Вогонь з Віфлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук у руки цілою Європою. Цього року вперше українська молодь передала вогонь миру українським громадам Європи.
Як зазначила координатор акції у Івано-Франківській області  Ольга Дякун: «Це світло має нагадувати, що янголи провістили людям мир, коли у Віфлеємі народився Ісус. Українські пластуни закликають кожного принести вогонь добра і надії у свою домівку і запалити теплом та любов’ю свої серця".
- Цей вогонь, як символ добра миру та злагоди означає для нас дуже багато, - наголосив заступник командира бригади з виховної роботи підполковник Олександр Кухарук. – Більшість військовослужбовців візьмуть його з собою до дому, а ті хто заступатимуть на бойове чергування в святкові ночі запалять свічки і лампадки на своїх робочих місцях. Переконаний, що це до дасть людям віри в себе і свою державу.
Тарас ГРЕНЬ.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.