" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Супутникова навігація полегшить польоти Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41177142 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Боевое Братство
Урядовий портал
Укрінформ
Супутникова навігація полегшить польоти Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ штабі Місії ООН у Ліберії командир 56-го ОВЗ 14-ї ротації підполковник Петро Пліс зустрівся з начальником авіації UNMIL паном Халедом Касабом і обговорив низку питань щодо порядку організації та виконання польотних завдань на 2011 рік. — Протягом усього терміну перебування українського миротворчого контингенту у складі Місії ООН у Ліберії в нас склалися дуже дружні відносини, — вважає начальник авіації UNMIL пан Халед Касаб. — Керівництво Місії задоволене присутністю українських військових у цій країні та якістю виконання ними завдань. Також у ході зустрічі пан Халед Касаб продемонстрував нову супутникову систему навігації для відслідковування літаків.
Дані з повітряних суден передаються на супутник, після чого сигнал надходить на центральний сервер та відображається на екранах моніторів. Тож у режимі реального часу начальник авіації місії ООН у Ліберії отримує інформацію про всі повітряні судна, що перебувають у повітрі. Інформація поновлюється кожні три хвилини та містить дані про бортовий номер літака, його координати, швидкість та висоту польоту тощо. Завдяки супутниковій системі навігації можна контролювати літаки в будь-якій точці світу.
— Згідно з новими контрактами та договорами українські вертольоти планується оснащати такою системою навігації, — пояснив пан Халед Касаб. — Спеціальні передавачі, якими оснащуються борти, коштують близько півтори тисячі доларів. Завдяки ним ми зможемо спостерігати за українськими вертольотами без постійних доповідей через засоби зв’язку. Адже у разі відсутності зв’язку з бортом ми можемо продовжувати спостерігати за вертольотом та за потреби вислати найкоротшим шляхом рятувальний загін.
Своєю чергою, командир 56-го ОВЗ 14-ї ротації підполковник Петро Пліс запевнив начальника авіації UNMIL, що його підлеглі дотримуватимуться правил безпеки польотів під час виконання польотних завдань.
Вадим КОВАЛЬОВ
«Народна армія»

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.