" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Сунгуровський: Створення «Укроборонпрому» спростить реформування галузі, якщо будуть гроші Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41281738 Відвідувачів
Укрінформ
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Сунгуровський: Створення «Укроборонпрому» спростить реформування галузі, якщо будуть гроші Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Створений Віктором Януковичем збройний концерн «Укроборонпром» об’єднав сім державних підприємств і виробничих об’єднань, що займаються виробництвом зброї та військової техніки. У його завдання входить як розробка і виробництво, так і продаж української зброї за кордон. Знавці впевнені, що подібне зосередження управління галузі принесе плоди лише за умови ведення чіткої державної політики і стійкого грошового забезпечення всієї «оборонки», — повідомляє газета «Известия».
На думку директора військових програм Центру Разумкова Миколи Сунгуровського, перевага «Укроборонпрома» в тому, що, будучи господарським суб’єктом, він може здійснювати реструктуризацію підлеглих йому установ. «Відомства, які раніше займалися галуззю ОПК, могли тільки визначати стратегію, яка далеко не завжди втілювалася. Зараз можливе проведення перебудови на чолі з господарським суб’єктом», — зазначив він.
Існує думка, що зосередження галузі може бути підготовкою до подальшого об’єднання українського ОПК з російським. «Це цілком можливо. В усякому разі, схильність до такого злиття є, є й бажання російського керівництва, і нинішньої української влади», — говорить пан Сунгуровський.
Однією з головних цілей концерну «Укроборонпром» фахівці називають спробу зосередження засобів для розробки конкурентоздатних виробів і їхнього контрольованого експорту. «Централізація навряд чи щось дасть без державної військово-технічної політики. Спочатку потрібно визначити цілі, і вже для їхнього досягнення зосереджувати сили і кошти. Почата перебудова в системі українського ОПК поки не містить пропозицій щодо вирішення головних проблем галузі. І судячи з того, що найближчим часом не планується збільшення оборонного бюджету і державного замовлення, створення концерну зведеться до того, що основні його дії будуть орієнтовані на експорт зброї і військової техніки. За відсутності чіткої державної політики всі ці порухи з реформування галузі ні до чого не приведуть», — вважає Микола Сунгуровський.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.