" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Автомобіль у спадок Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40978050 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Автомобіль у спадок Надрукувати Надіслати електронною поштою
 «Торік я як інвалід Великої Вітчизняної війни І групи отримав від Головного управління соціального захисту населення Львівської області автомобіль «Славута» з передачею керування члену сім’ї.
Скільки мріяв про цей момент, скільки десятиліть чекав цієї хвилини, бо ж не можу ходити. Але тепер замислююсь, що вже старий, що людина невічна... Тому й прошу дати мені відповідь на таке запитання: чи залишиться авто в сім’ї після моєї смерті? Хочеться, щоб автомобіль залишився на згадку. Думаю, що люди, які проливали кров за Батьківщину і втратили здоров’я, заслуговують на це.
С. А., Львівська обл.».
Згідно з пунктом 16 Порядку забезпечення інвалідів автомобілями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 липня 2006 р. № 999, після смерті інваліда автомобіль, яким він був забезпечений Головним управлінням соціального захисту, термін експлуатації котрого менше 10 років, залишається в користуванні його сім’ї, якщо в ній є інвалід, який: мав підстави для забезпечення автомобілем на час смерті інваліда або протягом не більше 6 місяців з дня його смерті; проживав і був зареєстрований на час смерті інваліда за місцем його постійного проживання і реєстрації; не має іншого автомобіля, також отриманого через Головне управління соціального захисту.
Перереєстрація автомобіля на ім’я інваліда з числа членів сім’ї, законного представника недієздатного інваліда, дитини-інваліда проводиться підрозділом МВС протягом 10 діб з моменту визначення особи, що буде експлуатувати автомобіль на законних підставах, шляхом видачі письмової довідки. До визначення такої особи автомобіль перебуває на зберіганні у членів сім’ї померлого інваліда, а в разі їхньої відсутності повертається Головному управлінню соціального захисту.
Іншому члену сім’ї померлого інваліда, який проживає та зареєстрований за місцем постійного проживання і реєстрації інваліда, автомобіль, строк експлуатації якого менше 10 років, залишається в разі сплати ним протягом шести місяців з дня смерті інваліда до державного бюджету на рахунки, відкриті в органах Державного казначейства, вартості автомобіля з урахуванням розрахункової суми для викупу автомобіля та суми, сплаченої за нього інвалідом.
Розрахункова сума для викупу автомобіля визначається головним управлінням соціального захисту з урахуванням зношеності автомобіля — 0,84 відсотка за кожний повний місяць або 10 відсотків за кожний повний рік. Під час розрахунку неповний місяць користування автомобілем (незалежно від кількості днів) зараховується як повний місяць.
В іншому разі автомобіль, строк експлуатації якого менше 10 років, повертається (вилучається) Головному чи районному управлінню соціального захисту.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.