" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Тігіпко проситиме уряд відкликати законопроект щодо пенсійної реформи Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41155284 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Тігіпко проситиме уряд відкликати законопроект щодо пенсійної реформи Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПрофспілки просять відкликати з парламенту законопроект щодо пенсійної реформи. На цьому наголосив під час всеукраїнських зборів представників профспілкових організацій народний депутат, голова Федерації профспілок України Василь Хара.
«Після обговорення в рамках соціального діалогу пропонуємо внести документ на розгляд парламенту. Про свою позицію ми заявили у зверненнях до Верховної Ради та Кабінету Міністрів», — сказав голова ФПУ.
Він зазначив, що ситуація з пенсійним забезпеченням в країні непроста. Це пояснюється проблемами з фінансуванням Пенсійного фонду, зрівнялівкою у виплатах, що спричиняє невдоволення й серед пільговиків. Тому громадські об'єднання найнятих працівників, за словами Василя Хари, так активно обговорюють законопроект про заходи стосовно законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи.
Водночас народний депутат зауважив, що нинішня зустріч з віце-прем'єр-міністром — міністром соціальної політики Сергієм Тігіпком є свідченням того, що позицію профспілок почують в уряді.
Виступаючи на всеукраїнських зборах представників профспілкових організацій, віце-прем'єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко сказав, що попросить Кабмін відкликати з парламенту законопроект щодо пенсійної реформи.
«16 лютого у нас будуть слухання у Верховній Раді. До цього часу я вноситиму пропозиції уряду відкликати цей законопроект. Такий крок необхідний для того, щоб урахувати результати громадського обговорення», — зазначив він та висловив надію, що уряд підтримає його ініціативу.
Сергій Тігіпко вважає реальним до кінця березня внести всі необхідні зміни до законодавства для проведення пенсійної реформи.
Міністр соціальної політики підкреслив, що скасування високих пенсій не розв'яже проблему наповнення Пенсійного фонду.
Він наголосив, що детінізація виплат зарплат у приватному секторі збільшить надходження до бюджету на 20 мільярдів гривень.
Крім того, за його словами, уряд найближчим часом готується до економічного піднесення, що спричинить
попит на робочу силу, зростання зарплат у державному і приватному секторах.
На стабілізацію в Пенсійному фонді може вплинути проведення системної пенсійної реформи, — вважає Сергій Тігіпко, — а також збільшення кількості працюючих, детінізація робочих місць і підвищення зарплат у бюджетному секторі.
Директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. Птухи НАН України Елла Лібанова вважає, що запровадження пенсійної реформи найвигідніше для сучасної молоді. «У будь-якій реформі хтось програє, а хтось перемагає. Це стосується і пенсійної. Молодь виграє і за рахунок стабілізації солідарної системи, і через запровадження другого рівня (накопичувальної пенсійної системи)», — пояснила вона.
Науковець зауважила, що роботодавці можуть не підвищити заробітну плату, проте внески до системи другого рівня спрямовуватимуть наймані працівники. У такому разі буде зменшено витрати на соціальне страхування, які сьогодні робить роботодавець.
Сергій МЕЛЬНИК.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.