" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам’ять про Афганістан Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41146270 Відвідувачів
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Пам’ять про Афганістан Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВиставка-зустріч «Пам'ять про Афганістан»  організована ВАТ «Афганський синдром» відбулася у Луцьку.
Хвилиною мовчання присутні увічнили пам'ять тих, хто загинув на  Афганській та інших війнах на території іноземних держав. На дошці смутку і  карті Афганістану розміщено сумну статистику цих подій. У цинкових трунах повернулися  з Афганістану 70 волинян і троє  пропали безвісти.
Для увічнення пам'яті  загиблих  в Афганістані земляків за ініціативи Волинського асоційованого товариства «Афганський синдром» воїн-інтернаціоналіст, колишній десантник, а зараз настоятель Свято-Покровського храму села Озеро отець Михайло Журомський   презентував  спеціальний поштовий конверт, на якому вказано прізвище одного з полеглих  в Афганістані прихожан цього храму Денисюка Олега Петровича з села Метельне Ківерцівського району.  Також на конверті розміщено зображення храму і один (з повного комплекту) подарованих храму «афганцями»  дзвонів.
ImageКонцертна програма була насичена піснями й  віршами про Афганістан і героїв  війни у виконанні студентів обласного училища культури та мистецтв, учнів  ліцею правознавства, школярів і артистки з самодіяльного ансамблю Ірини Соловей.  Уривки зі своїх творів прочитав лауреат Національної  премії ім. Т. Шевченка ветеран-«афганец»,  інвалід першої  групи Василь Слапчук. Голова пошукової групи з .Ковеля,  полковник у відставці, інвалід  другої  групи  Петро Лисиця  розповів про пошук невручених нагорад ветеранам війн України. Олександр Шевчук  розповів про представлену на виставці унікальну колекцію нагорад ветеранів цієї війни, де можна було побачити бойові та ювілейні нагороди і відзнаки, іменну зброю, отримані ветеранами і  миротворцями у воєнний та мирний часи.
Всі присутні отримали  газети «Афганец» (Росія), «Третій тост» ,  «Вісник і К» (Україна), де розміщено статті про Афганську  війну і ветеранів цієї війни. Багато експонатів виставки  присвячено побуту і традиціям народу Афганістану.
В пам'ять про велику кількість загиблих мирних жителів Афганістану, нелегку солдатську службу присутнім було запропоновано попробувати «афганський хліб», випечений з борошна свого млина у  пекарні за спеціальним рецептом  інвалідом війни в Афганістані першої  групи Миколою Сасовським. Поет  Володимир Марушкін  прочитав свої вірші про війну і про природу Волині.
Подібні зустрічі з ветеранами відбулися в школах, ліцеях і вищих навчальних закладах  області.
А. СЄРКОВ.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.