" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Свято на Звенигородщині Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41147155 Відвідувачів
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Свято на Звенигородщині Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ День захисників Вітчизни жителі  Звенигородкі що на Черкащині побачили незвичайне шоу. На проспекті Шевченка поблизу районного Будинку культури курсанти Оршанецького навчального центру Державної прикордонної служби України влаштували показовий виступ зі стрільбою й переслідуванням "злочинців". Хлопці й дівчата у плямистих камуфляжах вправно демонстрували навички рукопашного бою, способи знешкодження й затримання умовного противника. Особливе захоплення як у школярів, так і в присутніх жителів міста старшого віку викликав показ виучки службового собаки. А кульмінацією  виступу стало затримання автомобіля умовних злочинців, в якому був задіяний БТР-80.
По завершенню  виступу військовики всіх бажаючих пригостили кашею з польової кухні, а також дали можливість  ознайомитися зі спорядженням, яке використовують бійці спецпідрозділів, та тренувальним обладнанням.
Як розповів голова Звенигородської районної організації УСВА Олександр Антонюк, прикордонники з Оршанця прибули до Звенигородки, відгукнувшись на його особисте запрошення.
– Ніщо не замінить у військово-патріотичному вихованні молоді впливу особистого прикладу. Саме тому, порадившись із Ігорем  Момотом, начальником Оршанецького навчального центру і водночас моїм давнім бойовим товаришем, з яким служили в Афганістані, ми вирішили дати можливість нашим школярам "вживу" побачити, як вправно і професійно діють курсанти, які за віком не набагато старші від завтрашніх випускників шкіл, – розповів Олександр Васильович.
ImageФеєрично розпочавшись, завдяки зусиллям районної організації УСВА святкування з нагоди Дня захисників Вітчизни, продовжилися не менш яскраво. Чоловіків, а в першу чергу поміж них – діючих і колишніх військовиків, на урочистих зборах привітали голова райдержадміністрації Олександр Лисюк, голова районної ради ветеранів війни та праці Володимир Линюк, військовий комісар Звенигородсько-Лисянського ОМВК Сергій Кравченко, голова спілки жінок Звенигородщини Діана Чорновіл, перший заступник начальника Оршанецького навчального центру Державної прикордонної служби України Ігор Павлов. Чимало учасників свята отримали цього дня Почесні грамоти. А Олександр Антонюк разом з полковником Служби безпеки України Юрієм Москаленком вручили подарунки від Української Спілки ветеранів Афганістану.
Завершилися урочистості концертом, який підготував для звенигородчан вокально-інструментальний ансамбль "Оршанець".
Звенигородська районна організація УСВА – висловлює вдячність за підтримку свята  Звенигородській державній адміністрації, районній та міській радам. А також підприємцям Зої Ковтуненко, Олександру Ніколаєнку, Василю Газію, Вірі Притульській, Любові Кудіновій, Олександру Стеценку, Анатолію Тарасенку, Аширу Довлетову, директору Звенигородської школи-інтернату Андрію Бондаренку.

Євген  ШРАМЕНКО.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.