" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Формат авіапідтримки — незмінний Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41155248 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Формат авіапідтримки — незмінний Надрукувати Надіслати електронною поштою
 На базовому аеродромі 56-го окремого вертолітного загону сил Місії ООН у Ліберії відбулася чергова ротація військовослужбовців вертолітної групи, що виконує завдання з оперативної підтримки Місії ООН у Кот-д’Івуарі. Зокрема, пара транспортно-бойових вертольотів Мі-8 МТ, вилетівши з аеродрому Буаке, що в сусідньому Кот-д’Івуарі, та подолавши відстань у 615 кілометрів, прибула до Ліберії на базовий аеродром 56-го ОВЗ. Того ж дня, після заміни вертольотів та особового складу, група авіаційної підтримки вирушила у зворотному напрямку.
—Формат надання авіаційної підтримки силам Місії ООН у Кот-д’Івуарі поки що залишається незмінним, — розповідає командир 56-го ОВЗ військовий льотчик першого класу полковник Петро Пліс. — Два льотні екіпажі на чолі з командирами вертольотів підполковником Володимиром Партикою та майором Олегом Старченком проводять польоти з патрулювання державного кордону Республіки Кот-д’Івуар, здійснюють повітряну розвідку та супроводження переміщення військ. Також проводиться підготовка до введення ланки вертольотів Мі-24.
У складі підрозділу завдання виконуватимуть фахівці групи інженерно-авіаційної служби з обслуговування та регламенту вертольотів і двигунів, авіаційного озброєння та обладнання, радіоелектронного обладнання тощо. Старшим авіаційного підрозділу призначено заступника командира 56-го окремого вертолітного загону ЗС України підполковника Володимира Партику.
— Під час підготовки авіаційного підрозділу до ротації основні зусилля спрямовувалися на усвідомлення всіма миротворцями важливості завдань місії ООН, які стоять перед вертолітним підрозділом, та якісне їх виконання, — продовжує полковник Петро Пліс. — Для цього ретельно вивчається та доводиться до льотних екіпажів та решти особового складу насамперед воєнно-політична обстановка в Кот-д’Івуарі, проводяться тренажі та інструктажі з заходів безпеки під час виконання польотних завдань та при роботі на авіаційній техніці. При плануванні завдань на польоти враховується психологічна сумісність льотних екіпажів та їх психологічна стійкість. Також увага приділяється підтриманню високої працездатності, налагодженню здорової морально-психологічної атмосфери в колективі.
Зв’язок, радіотехнічне та метеорологічне забезпечення здійснюватиметься за допомогою штатних засобів 56-го ОВЗ. Також підрозділ забезпечений радіостанцією та трьома супутниковими телефонами. За допомогою місії ООН у Кот-д’Івуарі військовослужбовці української вертолітної групи мають у своєму розпорядженні мобільні та комп’ютерні мережі зв’язку та Інтернет.
Для медичного забезпечення вертолітній групі виділено необхідну кількість відповідного майна та ліків. До підрозділу включені авіаційні лікарі зі складу 56-го ОВЗ Місії ООН у Ліберії. Медична допомога також за потреби надаватиметься у військовому госпіталі ганійського контингенту 2-го рівня у Буаке.
Охорона та оборона аеродрому Буаке та місця розташування української вертолітної групи здійснюється підрозділами пакистанського контингенту зі складу операції ООН у Республіці Кот-д’Івуар.
Вадим КОВАЛЬОВ
Ліберія

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.