" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Авіапідтримка триває за планом Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41069297 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Авіапідтримка триває за планом Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Для надання авіаційної підтримки операції ООН у Республіці Кот-д’Івуар відбулася чергова передислокація додаткової групи авіаційної підтримки у складі двох вертольотів Мі-24 та 30 військовослужбовців зі складу 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії.
— Завдання, які поставлені перед додатковою вертолітною групою, полягають у здійсненні патрулювання та спостереження державного кордону, прикриття важливих державних об’єктів, авіаційній підтримці наземних підрозділів Місії ООН, — розповів командир 56-го окремого вертолітного загону військовий льотчик першого класу полковник Петро Пліс. — Також на нас покладені завдання щодо супроводження військ, вантажів та колон Операції Місії ООН у Кот-д’Івуарі.
Перед відправленням додаткової групи авіаційної підтримки до Кот-д’Івуару було організоване заняття і тренування та доведення заходів безпеки до всього особового складу підрозділу.
Також перевірили справність та готовність засобів особистого захисту. З метою якісного виконання завдань військовослужбовців ознайомили з воєнно-політичною ситуацією в Республіці Кот-д’Івуар.
Тепер до складу української вертолітної групи сил Місії ООН у Кот-д’Івуарі зі складу 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії входять два вертольоти Мі-8, два вертольоти Мі-24 та 53 військовослужбовці.
Нагадаємо, що на початку лютого Верховна Рада України ухвалила Закон «Про схвалення рішення Президента України щодо направлення миротворчого контингенту для участі України в наданні підтримки Операції ООН у Кот-д’Івуарі».
За ухвалення даного рішення проголосували 254 народних депутати з 419, зареєстрованих у сесійній залі.
У відповідності до ухваленого Закону, для участі України в наданні підтримки Операції ООН у Кот-д’Івуарі направлятиметься миротворчий контингент загальною чисельністю до 60 осіб з числа миротворчого контингенту України, який діє у складі Місії ООН у Ліберії, у терміни, визначені Радою Безпеки ООН, на період до трьох місяців.
До складу авіаційної групи для надання підтримки Операції ООН у Кот-д’Івуарі планується також додатково залучити три бойових вертольоти Мі-24.
Вадим КОВАЛЬОВ
Ліберія

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.