" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Відкриття експозиції Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41069538 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Відкриття експозиції Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageДо Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 22-ї річниці виведення військ з Афганістану у Херсонському обласному краєзнавчому музеї відкрито експозицію «Сторінки бойового щоденника», присвячену воїнам-інтернаціоналістам.
Вперше в Херсоні експозиція в обласному краєзнавчому музеї була відкрита в травні 2002 року, але вона не мала постійного місця і через деякий час поновлювала свою роботу.   
Після звернення активу обласної організації УСВА  до голови Херсонської обласної державної адміністрації М. М. Костяка і його дорученню до управлінню культури області, колектив краєзнавчого музею на чолі з директором Т.  Г. Братченко в дуже короткий термін підготував приміщення, обладнання, експонати, які накопичувались і були додатково надані учасниками бойових дій міста та області.
Нова експозиція характерна тим, що діятиме постійно і в ній відображено не тільки військові  події в Афганістані, але конфлікти  в інших державах, де довелося воювати нашим громадянам.
В музеї зібрались члени сімей загиблих в Афганістані, воїни-інтернаціоналісти, ветерани, учнівська молодь. На відкритті виставці виступили начальник обласного управління культури Ірина Володимирівна Корольова, заступник Херсонського міського голови Сергій Миколайович Черевко, представники обласної державної адміністрації, обласної ради. Голова Херсонської обласної організації УСВА Володимир Пилипович Столяр подякував усіх,  хто приклав зусилля до створення виставки. Він вручив медалі УСВА «За громадянську мужність» Ірині Корольовій, Тетяні Братченко та працівнику музею Ірині Балацькій, яка провела дуже цікаву екскурсію.
Тепер жителі міста Херсона, області та гості при відвіданні краєзнавчого музею зможуть ознайомитися ще з новою експозицією, яка розповість про    подвиги земляків при виконанні інтернаціонального обов’язку.
Ольга ПАЛАНИЦА.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.