" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - На рахунку — понад 800 вибухових пристроїв Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41072983 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
На рахунку — понад 800 вибухових пристроїв Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУкраїнські групи розмінування у складі Міжнародних сил сприяння безпеці в Ісламській Республіці Афганістан продовжують виконувати завдання із виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів. Щоденно українські сапери здійснюють інженерну розвідку шляхів пересування коаліційних сил, перевірку автомобілів, вантажів, місцевості та споруд на наявність вибухонебезпечних предметів.
Як повідомляє Департамент преси та зв'язків із ЗМІ МО України, нещодавно українськими фахівцями групи дослідження саморобних вибухових пристроїв із регіонального командування «Захід» (провінція Герат) проведено заняття з особовим складом груп розмінування. На заключному етапі, в ході контрольного заняття, військовослужбовці служби за контрактом старшини Сергій Мельник, Володимир Ковтуняк, Валентин Данішевський та молодший сержант Микола Возовик показали високий рівень підготовки та абсолютну злагодженість у діях, за що отримали високу оцінку від іноземних інспекторів.
Протягом лютого, незважаючи на важкі погодні умови, групами розмінування під керівництвом підполковника Олександра Овчара, майора Михайла Сокура та представника литовського контингенту майора Вайдаса Москявічуса, який координує діяльність груп розмінування, було знищено 877 одиниць вибухонебезпечних предметів.
Своєю чергою українські військові медики — майори медичної служби Володимир Негодуйко, Андрій Родзоняк та Сергій Тертишний (група реконструкції провінції Гор) — оглянули 530 хворих, виконали 8 операцій (з яких 2 складні), здійснили 3 виїзди до місцевої лікарні для консультування хворих.
Одразу після прибуття до складу українського миротворчого персоналу до роботи взялися інші українські військові лікарі, які проходять службу на військовій базі в провінції Газні. Це майори медичної служби Тарас Скрига, Олексій Романівський та Валентин Бондаренко.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.