" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Допомога ветеранам — моральний обов'язок суспільства Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41071873 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Допомога ветеранам — моральний обов'язок суспільства Надрукувати Надіслати електронною поштою
Уряд дбає про соціальний захист учасників бойових дій на території інших держав. Так Віце-прем'єр-міністр — Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прокоментував схвалення на засіданні уряду постанови «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів».
Як повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики, згідно з цією постановою, у 2011 році на забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів буде витрачено 20 млн грн. Квартири отримають учасники бойових дій на території інших держав, зокрема й ті, хто став інвалідом унаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювань, пов'язаних із перебуванням у цих державах.
— Прийняття постанови допоможе частково вирішити житлову проблему воїнів-інтернаціоналістів і стане важливим кроком у справі патріотичного виховання молоді. Адже лише та держава, яка піклується про своїх ветеранів, може розраховувати на патріотичні настрої у суспільстві, — підкреслив Сергій Тігіпко.
Також Кабінет Міністрів України затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів.
За словами Віце-прем'єр-міністра України — Міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, проект акта розроблено на виконання Указу Президента України від 23 березня 2010 року № 403/2010 «Про додаткові заходи щодо відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років». Зокрема, документ визначає механізм використання коштів державного бюджету для надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів та відвідування військових поховань і військових пам'ятників.
У 2011 році на зазначені цілі, за відповідною бюджетною програмою, буде витрачено 11500 тис. грн.
На засіданні розглядали питання затвердження Державної цільової екологічної програми ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території військової частини А0829 (м. Лозова Харківської області) на 2011- 2013 роки.
Як повідомляє Укрінформ із посиланням на прес-службу МНС, реалізація програми дасть змогу за мінімальних затрат здійснити повне очищення технічної території арсеналу від боєприпасів та їх залишків.
Для реалізації заходів у 2011 році проектом передбачається 28,6 мільйона гривень, у тому числі для МНС — близько 28,2 млн. Загальний обсяг фінансування програми становить приблизно 76,6 млн грн, зокрема, для МНС — близько 75,4 млн.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.