" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - ЗБРОЙНІ КОНФЛІКТИ ТА НАВЧАННЯ Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41281698 Відвідувачів
Укрінформ
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
ЗБРОЙНІ КОНФЛІКТИ ТА НАВЧАННЯ Надрукувати Надіслати електронною поштою
У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку представлена нова доповідь ЮНЕСКО «Прихована криза: збройні конфлікти та освіта», у якій ідеться про те, що збройні конфлікти позбавляють 28 млн дітей у світі можливості навчатися. У той же час коли б військові витрати були скорочені лише на 10%, це дало б змогу отримувати освіту додатково ще 9,5 млн дітей. Усього на шість днів воєнних дій витрачається стільки ж коштів, скільки не вистачає для повноцінного фінансування донорами програми «Освіта для всіх» - $16 млрд.
У період з 1999 по 2008 р. збройними конфліктами були охоплені 35 країн світу. Найчастіше в цих зонах саме школи ставали об'єктами нападу. Так, в Афганістані в 2009 р. було зареєстровано щонайменше 613 нападів на школи. У 2009-2010 рр. під час боїв між урядовими військами і силами повстанців у північній частині Ємену були зруйновані, пошкоджені чи розграбовані 220 шкіл.
Найскладніше навчатися біженцям. У таборах біженців, де ООН провела дослідження, початкову освіту в 2008 р. одержували в середньому лише 42% дітей в арабських країнах і тільки 39% в інших країнах Південної та Західної Азії. Автори доповіді попереджають, що прогалини в освіті можуть, у свою чергу, стати джерелом конфліктів. Вони відзначають, що в багатьох бідних країнах спостерігається «бум молоді»: тобто понад 60% населення - це молоді люди до 25 років. У багатьох із них немає можливості навчатися, у результаті чого вони не можуть уникнути бідності, безробіття й економічної безвиході, що часто призводить до серйозних конфліктів.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.