" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Британський досвід для «чорних беретів» Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41107955 Відвідувачів
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Британський досвід для «чорних беретів» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У Криму в межах проведення виїзного курсу Британської групи військових радників та інструкторів (БГВРІ) в Чорноморському тренувальному центрі морської піхоти ВБО ВМС ЗС України відбулося оголошення результатів курсу та вручення британською стороною українським морпіхам сертифікатів про проходження миротворчої підготовки. Перед цим наші «чорні берети» успішно «здали екзамен» військовим експертам з дев’яти країн.
Представники Посольства Великої Британії в Україні, військові аташе Посольств Данії, Пакістану, США, Латвії, Нідерландів, Фінляндії, Норвегії, Польщі та інші посадовці відвідали окремий батальйон морської піхоти військ берегової оборони ВМС ЗС України, де командиром підполковник Олександр Конотопенко, та спостерігали за підсумковими заняттями морпіхів «у полі» на базі Чорноморського тренувального центру морської піхоти.
Представники Київської асоціації військових аташе (КАВА) у неформальній обстановці поспілкувалися з українськими і британськими морпіхами, обговорили результати курсу, ознайомилися з методикою проведення занять. При цьому аташе з питань оборони при Посольстві Великої Британії в Україні капітан 1 рангу королівських ВМС Джон Форман зазначив:
— Миротворча підготовка є важливою частиною співпраці у сфері міжнародної безпеки між збройними силами України та Великої Британії. Рік тому українська сторона звернулась із проханням провести курс, який би передавав сучасний досвід миротворчої підготовки для українських морських піхотинців. Отже, сьогодні ми бачимо реальну роботу за тією програмою, яку було розроблено на базі Британської групи військових радників та інструкторів, що дислокується в місті Вишков Чеської Республіки.
 Як повідомляла «Народна армія», торік цей курс було проведено для 1-го батальйону 30-ї механізованої бригади, що дислокується у Новоград-Волинському. Сьогодні близько 60 військовослужбовців Збройних Сил України навчаються у Вишкові. Всі вони отримують значний досвід розв’язання сучасних військових конфліктів, проведення миротворчих операцій.
Тож і капітан королівської морської піхоти Великобританії Фіндлі Фартінг, під керівництвом якого група британських військовослужбовців працювала з українськими морпіхами на полігоні, зауважує:
— Українські морські піхотинці зарекомендували себе як професіонали. Вони хочуть набувати нового досвіду. За три з половиною тижні на полігоні ми багато працювали разом. Було вивчено близько 90 предметів. Участь України в миротворчих місіях і операціях кожного разу доводить, що такий досвід є необхідним.
Залишився задоволеним цим курсом і заступник начальника штабу ВМС ЗС України капітан 1 рангу Андрій Риженко:
— Україна — важливий котрибутор безпеки у світі, а морські піхотинці постійно беруть активну участь у миротворчій діяльності. З середини нинішнього року ця рота залучатиметься до Бойової тактичної групи Європейського Союзу. Під час курсу військовослужбовців ознайомили з усім спектром тактичних процедур з метою досягнення сумісності для участі у спільних військових навчаннях та миротворчих операціях під проводом ЄС.
Цей досвід не є абсолютно новим для України, за останніх 5–6 років ми маємо і свої напрацювання. Але змінюються люди, тож його потрібно поновляти. Ці, на перший погляд, прості прийоми повинні бути відпрацьовані до автоматизму в реальних ситуаціях. Тому ми вдячні британській стороні за взаєморозуміння і допомогу.
Руслан СЕМЕНЮК
Сімферополь

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.