" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Польовий вишкіл майбутніх «синів неба» Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41165739 Відвідувачів
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Польовий вишкіл майбутніх «синів неба» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки продовжується польовий вихід для понад двохсот курсантів факультету аеромобільних військ Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Майбутні офіцери вдосконалюють свої практичні навички. За словами начальника факультету полковника Артура Лунькова, нинішня польова складова вирізняється чітким відпрацюванням теоретичних знань з обов’язковим розв’язанням тих проблемних питань, які з тих чи інших причин не вдалося досконало освоїти в навчальних класах.
Особлива увага приділяється першокурсникам спеціальності «Управління діями підрозділів аеромобільних військ», які вперше виконують вправи навчальних стрільб з ручного протитанкового гранатомета РПГ-7Д реактивним пострілом. Тому перед тим, як здійснити постріл реактивною інертною гранатою, курсанти наполегливо тренуються у правильності прицілювання та ведення вогню за допомогою приладу навчальної стрільби ПУС-7.
Непоганих показників аеромобілісти досягли і у виконанні вправ стрільб з інших видів стрілецької зброї: снайперської гвинтівки Драгунова, автомата та кулемета Калашникова, автоматичного станкового гранатомета АГС-17. Вправними були їхні дії і при метанні ручних гранат та під час виконання стрільби з БМП-2 та БТР-80.
Як і належить, не менша увага приділяється практичним заняттям з тактичної та розвідувальної підготовки, військової топографії, захисту від зброї масового ураження, автоматизованих систем управління та організації зв’язку. Адже ці навчальні дисципліни для аеромобілістів є не менш важливими у фаховій підготовці.
— Тиждень польового виходу надав нам достатньо інформації для роздумів щодо покращення вишколу курсантів, — зазначив полковник Артур Луньков. — У процес навчання обов’язково вноситимуться корективи, зокрема, основний наголос ставитиметься на фізичній витривалості аеромобілістів. Її вони продемонструють під час 10-кілометрового марш-кидка зі зброєю. Такі заходи не лише загартовують майбутнього офіцера, але й сприяють згуртованості всього колективу.
Ігор МАХНО
Львів

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.