" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Наші в Ліберії Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41165560 Відвідувачів
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Наші в Ліберії Надрукувати Надіслати електронною поштою
 В ході виконання миротворчих завдань у Ліберії у 56-му вертолітному загоні ЗС України сил Місії ООН, в районі населеного пункту Бьюканан відбулося практичне заняття з виконання пошуково-рятувальних робіт над Атлантичним океаном із залученням членів рятувальної парашутно-десантної групи загону.
Під час практичного тренування екіпажі вертольоту Мі-8МТ, під керівництвом командира 56-го окремого вертолітного загону військового льотчика першого класу полковника Петра Пліса, який виконував роль інструктора, здійснили запланований тренувальний політ. Зокрема, було відпрацьовано візуальний пошук рятувального човна та судна, що зазнало лихо, підняття на борт з водної поверхні умовних потерпілих за допомогою спускових пристроїв з подальшою медичною евакуацією.
– Мета тренування полягала в усуненні перерв у польотах на пошук та рятування над водною поверхнею, відновленні втрачених навичок льотними екіпажами та їх підготовку до виконання пошуково-рятувальних робіт, – розповідає заступник командира 56-го окремого вертолітного загону підполковник Олександр Венгер. – При цьому льотчики були повинні безпомилково визначити район пошуку та місце знаходження потерпілих, забезпечити стабільний режим висіння над водною поверхнею під час роботи рятувальників.
Офіцер відзначив впевнені дії військових льотчиків підполковника Олександра Соломахи, майорів Олександра Поліканова та Романа Крамаренка.
– Погодні умови сприяли проведенню тренування. Океан був спокійним, що дозволяло якісно виконувати пошуково-рятувальні роботи над водною поверхнею, – розповідає командир вертолітної ланки підполковник Сергій Фаріон, який під час заходу виконував роль керівника польотів. – Загалом в ході тренування було виконано 20 підйомів умовно постраждалих, а за підсумками заняття кількість екіпажів здатних виконувати рятувально-пошукові роботи з води в нашій ротації збільшилася до дев’яти.
Пошуково-рятувальні роботи над водною поверхнею під час 14-ї ротації проводилися вдруге. При цьому використовувалися піротехнічні, світлотехнічні, різнокольорові засоби сигналізації, радіостанції та авіаційні засоби пошуку терплячих лихо.
– Для виконання практичного тренування десантно-транспортні вертольоти Мі-8МТ обладнані спеціальними підйомно-спусковими пристроями ЛПГ-150, що дають змогу, у разі потреби, доставляти рятувальників до визначеного об’єкту, – розповів бортовий авіаційний технік-інструктор вертолітної ланки Мі-8 майор Сергій Тернавський. – Також за допомогою цих приладів ми піднімаємо постраждалих на борт вертольоту без посадки на майданчик. Завдяки тренуванню допуски на самостійне виконання рятувальних робіт отримали бортові авіаційні техніки капітани Олександр Черниш та Сергій Кужелюк.
Крім основних завдань, що покладені на український загін Місії ООН у Ліберії, екіпажі вертольотів та рятувальники повинні бути готовими виконувати пошуково-рятувальні роботи із суші та з водної поверхні як вдень, так і вночі. Для цього щоденно один екіпаж з рятувальною пошуково-десантною групою на борту виконує завдання SAR Stand by та знаходиться у режимі 30-хвилинної готовності до виконання завдання пошуку та спасіння.
Також у тренуванні взяли участь миротворці ганського контингенту, які забезпечували виконання завдань щодо охорони та оборони району евакуації та надання медичної допомоги постраждалим, які були евакуйовані.
Тренування проходило під контролем представників відділу авіаційної безпеки Місії ООН Західноафриканського регіону, які відзначили високу фахову підготовку льотного складу та рятувальників парашутно-десантної групи окремого вертолітного загону.  
ДЕПАРТАМЕНТ ПРЕСИ ТА ЗВ’ЯЗКІВ
ІЗ ЗАСОБАМИ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.