" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Шлях на Балкани розпочався Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41165165 Відвідувачів
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Шлях на Балкани розпочався Надрукувати Надіслати електронною поштою
 На Балкани вирушила чергова, 15-та ротація національного миротворчого контингенту сил КFОR у Косові. Це 125 військовослужбовців Збройних Сил України, переважна частина яких з 30-ї окремої гвардійської механізованої бригади 8-го армійського корпусу. Ротація здійснюватиметься у два етапи. Першими «стартують» близько 70 чоловік на чолі з командиром національного контингенту підполковником Олегом Зубовським. Решта відбудуть до Косова 24 квітня. Урочиста церемонія відправлення миротворців проходила на території окремого полку Президента України за участю першого заступника командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенанта Анатолія Пушнякова. Він зауважив, що впевнений у належному рівні підготовки всіх військовослужбовців, і нагадав про те, що від професіоналізму українських миротворців залежить престиж нашої держави.
- Загальний контингент сил КFОR у Косові скоротився майже вчетверо, зважаючи на зняття багатьох завдань, — наголосив генерал-лейтенант Анатолій Пушняков. — Нашим же військовослужбовцям у Косові доведеться патрулювати населені пункти та державний кордон разом із місцевою поліцією.
Серед тих, хто вирушив з миротворчою місією вперше — капітан Віктор Голодюк. Він обіймає посаду старшого офіцера відділу з виховної роботи 30-ї окремої гвардійської механізованої бригади. У місії за посадою, яку, до речі, ввели нещодавно, він забезпечуватиме релігійні потреби наших миротворців.
Командир національного контингенту підполковник Олег Зубовський, який вже брав участь у миротворчій операції в Косові в 2006–2007 роках, зауважив, що особовий склад контингенту майже на сто відсотків складають військовослужбовці першого механізованого батальйону, який постійно залучається до проведення міжнародних навчань. А переважна більшість з них уже проходила службу в різних миротворчих місіях.
Ігор ПАРУБСЬКИЙ
«Народна армія»

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.