" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Сім'ї загиблих отримають допомогу Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41164845 Відвідувачів
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Сім'ї загиблих отримають допомогу Надрукувати Надіслати електронною поштою
Верховна Рада ратифікувала Угоду про державну соціальну допомогу членам сімей військовослужбовців, загиблих в Афганістані та інших державах, де велися бойові дії. Це рішення підтримали 295 народних депутатів, повідомляє Укрінформ.
Угоду було підписано 24 вересня 1993 року в Москві. Окрім України, її підписали Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Російська Федерація, Таджикистан, Туркменістан та Узбекистан.
Згідно з цим документом, кожна зі сторін визнає за доцільне відповідно до національного законодавства визначити розміри та порядок виплати одноразової допомоги батькам та іншим членам сімей військовослужбовців, які загинули або померли внаслідок поранень, а також каліцтв, контузій та захворювань, яких вони зазнали у період бойових дій в Афганістані або в інших державах.
Передбачається, що така одноразова допомога має бути не нижчою від суми обов'язкового державного особистого страхування військовослужбовців, передбаченої чинним законодавством держави або ухваленим у колишньому СРСР з урахуванням індексації цін.
Окрім того, відповідно до цієї угоди, сторони визнають за необхідне поширити на сім'ї військовослужбовців, загиблих або померлих унаслідок поранень, каліцтв, контузій та захворювань, яких вони зазнали у період бойових дій в Афганістані або в інших державах, де велися бойові дії, пільги, передбачені для членів сімей військовослужбовців, загиблих у роки Великої Вітчизняної війни.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.