" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Уряд забезпечить житлом інвалідів війни Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41169592 Відвідувачів
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Уряд забезпечить житлом інвалідів війни Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Як повідомляє Укрінформ, уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом інвалідів Великої Вітчизняної війни І групи, які протягом тривалого часу перебувають у черзі на житло. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Віктор Тихонов.
За його словами, на забезпечення житлом названої категорії громадян у державному бюджеті на 2011 рік передбачено 40 мільйонів гривень. Головним розпорядником цих коштів є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
- Міністерство розподілить ці кошти між регіонами на підставі списків інвалідів Великої Вітчизняної війни І групи. Списки складаються Державною службою з питань інвалідів та ветеранів за пропозиціями місцевих держадміністрацій, — пояснив Віктор Тихонов.
Урядовець зазначив, що квартири будуть придбані на вторинному ринку, у житлових будинках, уведених в експлуатацію, в об'єктах незавершеного житлового будівництва зі строком введення в експлуатацію в 2011 році. У квартирах мають бути виконані внутрішні опоряджувальні роботи. Це, за словами Віктора Тихонова, є головною умовою. Вартість 1 кв. м загальної площі житла, що закуповується, не має перевищувати граничної вартості.
- Для більшості областей гранична вартість 1 квадратного метра житла становить 4 тисячі 934 гривні, для АР Крим, міста Севастополя, Донецької, Дніпропетровської, Львівської, Харківської, Одеської областей — 5 тисяч 363 гривні, для Києва — 7 тисяч 990 гривень, — сказав Віктор Тихонов. Він додав, що перевищення граничної вартості допускається, якщо різницю вартості буде оплачено за рахунок місцевого бюджету або коштом громадян, яким надається житло. Загалом же буде придбано 125 квартир.
Нагадаємо, торік уперше за багато років уряд виділив кошти (понад 140 млн грн), за які було придбано 491 квартиру для інвалідів Великої Вітчизняної війни І групи.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.