" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - На Прикарпатті святкували 9 Травня Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41123251 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Боевое Братство
Міністерство оборони
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
На Прикарпатті святкували 9 Травня Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУрочистий мітинг-реквієм з нагоди святкування 66-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні в Івано-Франківську розпочався з спільної молитви та виконання Державного Гімну на центральному Меморіалі пам'яті. Привітати ветеранів прийшли голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, обласний військовий комісар Івано-Франківського обласного військового комісаріату полковник Ігор Боловицьких, інші перші посадові особи області. В своїх промовах до присутніх вони висловили щиру вдячність тим, хто не шкодуючи власного життя врятував Україну від фашистських загарбників.
Після цього в урочистому строю пройшли  військовослужбовці частин гарнізону. На завершення святкування всіх присутніх запросили до приміщення Івано-Франківського обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка. Саме там творчі колективи Прикарпаття дали для ветеранів урочистий театралізований концерт пам'яті, який завершився святковим обідом в холі театру та традиційними фронтовими ста грамами. А до тих, хто за станом здоров’я  вже не зміг прийти на свято, в гості поїхали спеціально скеровані військовослужбовці. Вони подарували ветеранам символічні подарунки та набори необхідних для них ліків та продуктів.
9 Травня в селі Пістинь Косівського району відбулось перезаховання п’ятьох військовослужбовців, які загинули під час боїв за Прикарпаття. За словами косівсько-верховинського об’єднаного  районного військового комісара майора Сергія Луцика, один з цих солдатів – невідомий радянський воїн, інші чотири – угорці. І хоча під час війни вони воювали по різні боки окопів, та за ними всіма однаково місцеві мешканці справили панахиду і запалили свічки.
Тарас ГРЕНЬ.
Image
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.