" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Всесвітня федерація ветеранів засідатиме у Києві Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41012969 Відвідувачів
Укрінформ
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Всесвітня федерація ветеранів засідатиме у Києві Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image25-28 травня 2011 року в столиці України місті Києві проходитиме XXII засідання Постійної комісії з європейських справ Всесвітньої федерації ветеранів (ВФВ).
О 9.00 ранку  першого дня роботи цього визначного міжнародного заходу, в готелі «Національний»  за планом секретаріату ВФВ  відбудеться засідання Виконкому Всесвітньої федерації ветеранів. 
Наступного дня учасники засідання ВФВ – іноземні гості, представники вітчизняних міністерств та відомств, всеукраїнських громадських ветеранських організацій до яких увійшла Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) у кількості 450 осіб зберуться у залі Національного центру «Український дім». Участь у роботі засідання візьмуть іноземні гості Президент ВФВ Абдул Хамід Ібрагім, Голова SCEA Дан-Вігго Бергтун,  голова Всеукраїнської Спілки учасників війни Володимир Воронцов, голова Української Спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький, голова Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України Володимир Маслаков, заступник Міністра соціальної політики України Лідія Дроздова та інші. Після закриття офіційної частини засідання цього робочого дня учасники заходу здійснять переїзди до Парку Слави та до Всеукраїнського меморіального комплексу (вул.Лаврська, 27), де відбудуться церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата, до пам’ятника тричі Герою Радянського Союзу І. М.  Кожедубу та пам’ятника полеглим в Афганістані. По завершенні цього  робочого дня відбудеться урочистий прийом  на честь учасників засідання від Київської міської державної адміністрації.
27 травня учасники заходу зосередяться у приміщенні Київської обласної державної адміністрації.  За планом секретаріату міжнародної організації тут відбудеться засідання, на якому звітуватимуть представники країн – членів ВФВ, розглядатимуться питання виконання рішень, прийнятих на 26-му засіданні Генеральної Асамблеї (Копенгаген, Данія, 19-23 2009 року) та на 7-й Міжнародній конференції з питань законодавства щодо ветеранів і жертв війни (Париж, Франція, 24-26 листопада 2010 року).
О 17.00 – черговий переїзд до Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році»,  (с. Н.Петрівці Вишгородського району Київської області), зустріч та привітання учасників засідання керівництвом Київщини екскурсія по музею, урочиста церемонія покладання квітів до Пам’ятника Воїну-визволителю. Далі – вечеря від керівництва Київської облдержадміністрації.
28 травня – продовження робочого засідання у приміщенні Київської облдержадміністрації, спеціальне засідання за планом секретаріату ВФВ, розгляд планових питань і підбиття підсумків. Офіційне закриття засідання ВФВ. Насамкінець - прощальна вечеря від ветеранської громадськості України.

Довідково
Всесвітню федерацію ветеранів (ВФВ) створено в 1950 році. Засновники: Франція, США, Югославія. Невдовзі до них долучилися Данія, Нідерланди, Фінляндія та Бельгія. Згодом – Італія, Туреччина… Сьогодні у складі ВФВ біля 200 ветеранських організацій із 180 країн світу. Україну у цієї федерації представляє Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) і Всеукраїнська  Спілка учасників війни.  Визначальне кредо діяльності Всесвітньої федерації ветеранів: мир, свобода та рівноправність у будь-якому регіоні світу, гуманне ставлення до людини, колишнього солдата чи цивільної особи, які винесли жахіття світової війни або збройного конфлікту.
ВФВ - недержавна громадська організація, що діє на принципах, встановлених Хартією ООН та Всесвітньою Декларацією з прав людини.
Два головні напрямки діяльності ВФВ протягом 60 років:
- відстоювання миру та безпеки, сприяння міжнародній антитерористичній боротьбі, підтримка ООН та її структур;
- боротьба за права та свободи ветеранів і жертв війни, сприяння створенню та удосконаленню міжнародного законодавства щодо ветеранів та жертв війни, сприяння та допомога ветеранським національним асоціаціям-членам ВФВ у вирішенні ними своїх статутних завдань, дотримання в країні гідного ставлення до ветеранів та жертв війни.
Прес-служба Державної служби
з питань інвалідів та ветеранів України.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.