" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Вшанували ювілярів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41164547 Відвідувачів
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Вшанували ювілярів Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У Київському міському будинку вчителя презентували п’ятий том всеукраїнського видання «Ювіляри України. Події та особистості XXI століття». Цей захід відбувся завдяки ініціативі Українського видавничого консорціуму та видавництва «Інститут біографічних досліджень». Організатори передусім мали за мету вшанувати з нагоди майбутньої круглої дати — 20-річчя Незалежності України провідні вітчизняні підприємства, організації, авторитетних особистостей, які, без перебільшення, є гордістю та духовним надбанням нації.
Святкова програма почалася з привітання учасників та Благословення на плідну роботу всіх присутніх на презентації від Предстоятеля Української Православної Церкви, Митрополита Київського і всієї України Володимира. Він, зокрема, висловив переконання, що в трудах та життєвих турботах люди іноді не помічають, як стають свідками народження нової епохи в бутті суспільства. І тому дуже важливим є вжиття заходів, які допомагають нам хоча б на мить зупинитись, озирнутись назад, поміркувати над минулими подіями, краще роздивитись обличчя людей, які є творцями новітньої історії нашої держави.
Ювілярів вітали та дарували своє мистецтво Заслужений академічний ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України та інші столичні творчі колективи.
Головний редактор видання, яке презентувалося того дня, Алла Глущенко розповіла, що ідея створення такого проекту виникла в неї п’ять років тому. Сьогодні воно вже входить до реєстру 15 бібліотек світу, зокрема, і Бібліотеки конгресу США.
Тимчасовий виконувач обов’язків директора Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України заслужений лікар України, кандидат медичних наук, доцент, полковник медичної служби запасу Рафік Камалов отримав Диплом ювіляра України «За віддане служіння Україні» та пам’ятний примірник видання. За його словами, він став одним із героїв цього видання саме завдяки тому, що віддав 42 роки життя медицині й уже 38 років працює у цій галузі у Збройних Силах.
Шлях військового лікаря, який випало пройти Рафіку Ханафійовичу, завжди був наповнений труднощами. У 1987–1989 роках він брав участь у бойових діях в Афганістані. Після цього — зробив великий внесок у розвиток української військової медицини, тривалий час керував Центральною стоматологічною поліклінікою Міністерства оборони України. У книзі «Ювіляри України. Події та особистості XXI століття», зокрема, йдеться про те, що Рафік Камалов — добра, щира людина, талановитий організатор, прекрасний педагог, мудрий порадник колег та наставник молоді. За багаторічну сумлінну службу і працю він отримав безліч грамот, подяк та державних нагород. І ось його досягнення відзначені і в «Ювілярах України».
Серед своєрідних прапороносців п’ятого тому є й Заслужений академічний Ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України, якому вже 70 років. Він посідає гідне місце у виданні. Знаний в Україні військовий професійний музичний колектив, де художнім керівником є заслужений діяч мистецтв України, полковник у відставці Дмитро Антонюк, веде активну творчу діяльність, широко пропагуючи українську пісню і народний танок як в Україні, так і поза її межами. Важко знайти сьогодні на карті України куточок, де б не побували артисти у військовій формі, та перерахувати маршрути їхніх закордонних гастролей.
Серед тих, хто відзначений Дипломом ювіляра України, і колишній військовий журналіст, публіцист, лауреат премії Спілки журналістів України «Золоте перо», лауреат літературної премії «Гілка Золотого каштана», член Української асоціації письменників, поет Володимир Воронков. Володимир Іванович зазначив, що в цьому проекті беруть участь люди, які зробили значний внесок у розвиток нашої держави. Досвід попередніх років засвідчив, що увіковічнення пам’яті творців сучасної історії — це надто важлива справа. За його словами, під час роботи над цьогорічним випуском автори звернулись і до чергової річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Це, своєю чергою, дає змогу охопити більш широкий загал суспільства та робить видання значно вагомішим.
На знімку: володарі Дипломів ювіляра України Рафік Камалов (праворуч), Володимир Воронков та головний редактор видання Алла Глущенко
Фото автора
Ігор ПАРУБСЬКИЙ
«Народна армія»

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.