" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - На честь героїв-«афганців» Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41196711 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
На честь героїв-«афганців» Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВерность, доблесть, отвага и честь –
Эти качества не напоказ.
У Отчизны героев не счесть,
Но время выбрало нас…
Такі рядки вигравірувано на новому пам’ятнику воїнам-інтернаціоналістам у селі Дачне Біляївського району Одеської області. Цього дня біля меморіалу, присвяченого героям Великої Вітчизняної війни, прийшло чимало людей: ветерани війни і воїни-інтернаціоналісти, депутати і працівники сільради, мешканці села.
– Дуже приємно, що нашу ініціативу спорудження такого пам’ятного знаку  підтримала сільська рада.  Завдяки спільним зусиллям у Дачному тепер є  місце, де можна вклонитися загиблим воїнам-інтернаціоналістам і згадати живих, які виконували свій обов’язок у різних країнах. У Біляївському районі вже встановлено 11 пам’ятників на честь загиблих воїнів, 5 вулиць названо на честь героїв-«афганців», – зазначив голова правління Біляївської районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), підполковник запасу О. Е. Авакян.
Олександр Емільович нагадав сумну статистику. У Біляївському районі 15 земляків не повернулися з Афганістану, 56 померли в мирний час. За кожною з цих цифр – людські долі, які зачепила жорстока війна.
Відкриття монументу стало по-справжньому святковим. Депутат  райради Н. Д. Власенко продекламувала вірш дачненського воїна-інтернаціоналіста В.  Серкевича «Афган». На жаль, Валерій Володимирович нещодавно пішов з життя, але на згадку про себе і про Афганську війну він залишив  нащадкам збірку поезій, пронизану почуттями людини, яка пройшла крізь випробування війною.
Протоієрей Свято-Покровського храму отець Володимир освятив новозведений  пам’ятник. Дачненський сільський голова Р. С. Сич привітав усіх присутніх з такою значною для села подією і наголосив на важливості збереження пам’яті, подякував  воїнам-інтернаціоналістам за їхню мужність і самовідданість.
З привітанням до присутніх також звернулися голова місцевої ради ветеранів  В. В. Старостін, голова первинної організації районної спілки ветеранів Афганістану  В. С. Пазій,  воїн-інтернаціоналіст Н. А. Гуцуленко.
Директор сільського клубу С. В. Мочкош. подарувала всім зворушливу пісню у власному виконанні. Виступ учнів місцевого НВК змусив замислитися про багато речей у житті, а пісні у виконанні Олега Малоноги розчулили всіх.  
Тепер у селян є місце, де вони матимуть змогу вшанувати  героїв. А Біляївська районна спілка ветеранів Афганістану докладе максимум зусиль для того, щоб таких пам’яток у районі ставало все більше.
Інна КОБЗАР.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.