" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Європейська конференція в Одесі Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41163812 Відвідувачів
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Європейська конференція в Одесі Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image30-31 травня 2011 року в Одесі проходила дводенна Європейська конференція «Імплементація положень Плану дій Ради Європи щодо сприяння правам і повній участі людей з обмеженими можливостями в суспільстві на 2006-2015 роки».
Вперше у нашій країні, в рамках головування України у 2011 році (з травня по листопад) в Комітеті Міністрів Ради Європи, проводився такий промовистий загальноєвропейський захід. У конференції брав участь і голова Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України Володимир Маслаков. Виступаючи перед учасниками заходу з вітальним словом, він наголосив, що з метою забезпечення реальних умов для реабілітації та соціальної адаптації інвалідів Указом Президента України була створена Державна служба з  питань інвалідів та ветеранів. З перших днів утворення вона  здійснює реалізацію державної політики в сфері соціального захисту цієї категорії громадян, щиро переймається питаннями інтеграції існуючого законодавства у площину практичного вирішення проблем інвалідів. Ця важлива робота вибудовується на принципах перманентності, відкритості, довірливості, поваги та глибокого розуміння наболілих проблем людей з інвалідністю і пошуках реальних шляхів їх вирішення.
– В Державній службі немає днів і годин прийому, наші двері завжди відкриті для людей, які потребують допомоги, підтримки, щирого розуміння, – зазначив Володимир Олексійович.      
Він поінформував учасників європейського форуму, що в Службі діє Громадська рада з питань формування та реалізації державної політики відносно цієї категорії наших співвітчизників. Не приховував і прикрих реалій, зауваживши, що у сфері соціального захисту інвалідів в Україні ще залишається чимало проблемних питань. Працівники Служби, як новоствореного центрального органу виконавчої влади, сподіваються і розраховують на взаємний обмін передовим досвідом, на активну взаємодію з усіма країнами-членами Ради Європи, Європейськими та міжнародними урядовими та неурядовими організаціями. Керівник Служби висловив впевненість у тому, що Європейська конференція в Одесі ще одна сходинка до вищого рівня комунікації між людьми різних країн Європи, які покликані допомагати іншим.  – Це дає нам стимул, колосальну підтримку у повсякденній роботі, сприяє розвиткові подальшого міжнародного співробітництва у сфері створення рівних умов та повної участі людей з обмеженими можливостями в суспільстві, –  наголосив Володимир Маслаков.
Як головуючий одного з паралельних робочих засідань Європейської конференції першого дня роботи, на якому йшлося про реабілітацію, профорієнтацію, підготовку та зайнятість людей з обмеженими можливостями, Володимир Маслаков не лише виконував роль модератора, але й сам виступав з надважливим питанням щодо забезпечення людей з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації як ключового фактора сприяння правам і повній участі їх у суспільстві.
Прес-служба Держслужби з питань інвалідів та ветеранів.
На знімку: голова Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України В. О.  Маслаков.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.