" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Їхня зброя — знання та досвід Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41069302 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Їхня зброя — знання та досвід Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Напередодні Дня медичного працівника у Головному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» Міністерства оборони України відбулися урочистості з нагоди цього професійного свята. У заході взяли участь заступник Міністра оборони України Володимир Омельянчук, тимчасовий виконувач обов’язків директора Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Рафік Камалов, керівництво військово-медичної служби Збройних Сил України, представники Міністерства охорони здоров’я, місцевих органів влади, громадських організацій тощо.
Вітаючи медичних працівників із професійним святом від імені Міністра оборони України Михайла Єжеля, його заступник Володимир Омельянчук зазначив, що професійна діяльність військових медиків відома не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Традиції, започатковані у військових медичних установах старшими поколіннями, гідно продовжують їхні учні та послідовники.
— Медичні працівники у погонах щодня надають усі види медичної допомоги військовослужбовцям, ветеранам військової служби, війни, членам їхніх сімей, працівникам Збройних Сил України, піклуються про збереження та зміцнення здоров’я військових, — йшлося у привітанні. — Також ми повинні пам’ятати незабутні подвиги військових лікарів під час Великої Вітчизняної війни, 66-та річниця Перемоги у якій відзначалася нещодавно. Саме завдяки зусиллям військових лікарів, медсестер і санітарів військово-медичної служби в роки Великої Вітчизняної війни до армійських лав було повернуто більше як 70% поранених та понад 90% хворих.
Військові лікарі, середній та молодший медичний персонал військових лікувальних закладів завжди були прикладом сумлінного виконання професійних обов’язків, забезпечували надання своєчасної медичної допомоги, висококваліфіковане лікування, медичну реабілітацію та профілактику хвороб серед військовослужбовців.
Нині військові медики виявляють чимало ініціативи, уваги і турботи, лікуючи хворих, і підтримують охорону здоров’я військовослужбовців на рівні, що відповідає сучасним вимогам і світовим стандартам. До слова, Володимир Омельянчук знає про роботу медичних працівників, їхню велику відповідальність перед суспільством з власного досвіду — він тривалий час очолював ДП «Трускавецьккурорт».
— Гордістю будь-якого колективу є його високопрофесійні кадри, — зазначив заступник Міністра оборони. — Сьогодні в лавах військово-медичної служби Українського війська самовіддано працюють понад 5 тисяч молодшого персоналу, 86 заслужених лікарів та працівників України, 112 кандидатів наук, 53 доценти, 26 професорів.
За вагомий внесок у розвиток військово-медичної служби, збереження життя та здоров’я військовослужбовців і працівників Збройних Сил України та з нагоди Дня медичного працівника заступник керівника військового відомства вручив кращим працівникам Головного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ», Української військово-медичної академії та інших військово-медичних частин і підрозділів Київського гарнізону відомчі та державні нагороди. Зокрема, відзнакою Міністерства оборони України «Доблесть і честь» нагороджено підполковника медичної служби Володимира Кічкова, відзнакою Міністерства оборони України «Знак пошани» — працівників Збройних Сил України Василя Михальця, Наталію Румянцеву, підполковника медичної служби Михайла Склярова тощо. А начальника Головного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ» генерал-майора медичної служби Михайла Бойчака за значні заслуги у зміцненні обороноздатності держави удостоєно державної відзнаки «Іменна вогнепальна зброя».
Після закінчення урочистостей відбувся святковий концерт за участю артистів Національного президентського оркестру України.
Юзеф ВЕНСКОВИЧ
«Народна армія»
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.