" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Наша історія не підлягає забуттю Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41069603 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Наша історія не підлягає забуттю Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Напередодні Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні Міністр оборони України Михайло Єжель зустрівся із ветеранами та учасниками бойових дій у Національному військово-історичному музеї України. На жаль, не всі запрошені за станом здоров’я змогли прийти на захід. Проте більшість з них все ж таки завітали на зустріч із керівником оборонного відомства.
У перші дні війни від руйнівної сили добре оснащеної на ті часи гітлерівської армії загинуло чимало українців. Противник тоді знищував все на своєму шляху. 70 років тому Україна прийняла на себе основний удар фашистської Німеччини, — нагадав Михайло Єжель. — Тут присутні ветерани, які все це бачили та відчули, які були в окопах, втрачали друзів, здійснювали подвиги, аби десятки років по тому ми змогли мирно жити і спілкуватися. У цей день хотів би ще раз вам подякувати за Перемогу та вручити нагороди.
За особистий внесок у розвиток Збройних Сил України, мужність і героїзм, виявлені у роки Великої Вітчизняної війни, військово-патріотичне виховання української молоді, багаторічну плідну працю він вручив боронителям Вітчизни відомчі відзнаки, нагороди та цінні подарунки. Після привітань та нагороджень керівник військового відомства спілкувався з ветеранами в неофіційній обстановці. Фронтовики згадували події минувшини та висловлювали власні думки про реалії сьогодення.
Герой Радянського Союзу, учасник Параду Перемоги 1945 року в Москві Іван Селіфонов, звертаючись від імені ветеранів, наголосив, що потрібно пишатися Великою Перемогою. Адже любов до рідної землі та патріотизм допомогли здолати фашистських окупантів.
 — Сьогоднішні і прийдешні покоління повинні шанувати та зберігати вічну пам’ять про захисників Вітчизни і визволителів. Це щоденний обов’язок керівників і начальників усіх рівнів, — наголосив Іван Селіфонов. — Ми закликаємо всіх людей пам’ятати нашу героїчну історію і передавати її з покоління в покоління. Історія нашого народу не підлягає забуттю.
До розмови також долучився й голова Всеукраїнської спілки учасників війни, заступник голови Громадської ради при Міністерстві оборони України Володимир Воронцов, який зазначив, що героїзм ветеранів, їхні подвиги тих часів заслуговують на велику повагу.
Після спілкування із фронтовиками Михайло Єжель запросив гостей на святковий обід, а гарного настрою ветеранам додав виступ Заслуженого академічного Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України.
Микола ФЕДОРКІВ
«Народна армія»
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.