" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Ще один крок до храму Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41192638 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Міністерство оборони
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Ще один крок до храму Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПерша цеглина лягла в фундамент каплички Святого Іоанна, яку закладено на території Свято-Варварівського храму. Її  поклав голова Первомайського товариства воїнів-інтернаціоналістів Володимир Йонга – ініціатор цього будівництва. Процедуру початку будівельних робіт було освячено.
Нагадаємо, що закладка каплички Святого Іоанна відбулася торік за спільної ініціативи «афганців» і настоятеля Свято-Варварівського храму отця Сергія (на знімку) за меценатської підтримки Почесного громадянина Первомайська Василя Капацини. Тоді ж це місце й було освячено митрополитом Миколаївським і Вознесенським Пітіримом і прийнято рішення про розбудову скверу пам'яті на території храму. Нещодавно тут на честь загиблих воїнів-«афганців» і чорнобильців закладено капсули з землею, взятою з могил загиблих.
– Ми очікували з нетерпінням, на початок будівництва, — розповідає Володимир Йонга,  – бо дуже хочеться, щоб капличка (на знімку) була споруджена до дня Святого Іоанна, який відзначається 12 серпня. Утім, розуміємо, що роботи можуть затягтися. Тож крайній термін — до ювілейного Дня міста Первомайська. Гадаю нам' вистачить сил та енергії втілити в життя задумане. Сьогодні тут працює бригада майстрів із Західної України, які мають досвід у будівництві таких споруд. Фінансові питання  допомагають вирішувати Василь Миколайович Капацина і керівники міста, за що ми їм безмежно вдячні. ImageСподіваємося, що все задумане обов'язково здійсниться і розпочату  справу буде доведено до логічного завершення, тим паче,  ми готові надавати будь-яку допомогу будівельникам.  Єдине, чого б нам хотілося, щоб назва скверу залишилася без змін.
Сьогодні до будівництва каплички долучилися і члени Асоціації чорнобильців. Вони вважають це своїм священним правом, адже на території скверу розміститься і пам'ятний знак їхнім побратимам.
– Ми готові надавати всіляку допомогу, — говорить голова асоціації Василь Цихоня, — і спільно з «афганцями»  завершити розпочату добру справу Ми хочемо, щоб цей сквер дійсно став священним місцем для всіх городян і вічною пам'яттю для тих, хто свого часу віддав життя за нашу Батьківщину.
Попереду ще багато роботи, втім, зважаючи на оптимізм очільників  двох громадських організацій, віримо,  що будівництво буде завершено вчасно, і дуже скоро місцина, де розташується сквер, стане центром духовного єднання городян.
Наталія ГРИГОРЬЄВА.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.