" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - "Пам'ять про війну та її жертви не розділяє, а об'єдднує" Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41260488 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
"Пам'ять про війну та її жертви не розділяє, а об'єдднує" Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Президент України Віктор Янукович взяв участь у заходах, присвячених 70-й річниці початку Великої Вітчизняної Війни, що проводилися на території Книшового меморіального комплексу в Борисполі. Там відбулося перепоховання останків воїнів, які загинули в 1941 році, повідомляє прес-служба глави держави.
— Ми згадуємо минуле. Але думаємо про сьогодення і завтрашній день. Пам'ять про війну та її жертви не розділяє, а об'єднує наше суспільство. Перед обличчям загиблих маємо глибоко усвідомити: війна не закінчена доти, поки не похований останній солдат. І сьогодні, ховаючи полеглих захисників Вітчизни, ми виконуємо Свій моральний обов'язок, — сказав Президент України на мітингу-реквієму.
Віктор Янукович наголосив, що держава й надалі допомагатиме всім громадянам, які займатимуться похованням загиблих воїнів.
— Будемо гідні пам'яті наших дідів, зробимо так, щоб вони пишалися успіхами своїх дітей, онуків і правнуків. Працюватимемо разом для розвитку нашої рідної України, добробуту народу, — зазначив Президент, висловивши переконання, що побудова сильної, багатої, вільної європейської України буде найкращою подякою нашим предкам.
Під час церемонії перепоювання пролунали імена воїнів, чиї прізвища були встановлені. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Воїни роти Почесної варти пройшли урочистим маршем.
Після завершення церемонії Віктор Янукович поспілкувався з донькою одного з перепохованих бійців. «Дякую вам за те, що пам'ять мого загиблого батька вшанували на державному рівні», — сказала вона, додавши, що разом з нею вшанувати пам'ять загиблого приїхали онуки та правнуки.
У заходах, що відбулися  у Борисполі взяли участь голова Всеукраїнської громадської організації «Закінчімо війну» Юрій Зубко, голова Київської обласної організації УСВА Василь Красуля, воїни-інтернаціоналісти Київської області.
Нагадаємо, що 13 квітня 2011 року під час проведення будівельних робіт поблизу аеропорту «Бориспіль» було виявлено місце масового поховання останків солдатів та офіцерів Червоної армії — останки 493 бійців, прізвища 9 загиблих були встановлено. Також, за бажанням родичів, на території Меморіального комплексу був перепохований Петро Важко, останки якого бути знайдені 4 червня 2011 року під час розкопок на території Ошитківської сільської ради Вишгородського району.
Фото з офіційного
сайта Президента України

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.