" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Виступ голови УСВА, народного депутата України Червонописького С.В. в Верховній раді 17.04.07 Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40991454 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Виступ голови УСВА, народного депутата України Червонописького С.В. в Верховній раді 17.04.07 Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Червонописький С.В.      Комітетом у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів розглянуто і підтримано проект Закону України „Про внесення зміни до статті 1 Закону України „Про пенсії за особливі заслуги перед Україною", якій розроблено Кабінетом Міністрів України у зв'язку із необхідністю приведення у відповідність до законів України „Про Державний бюджет України на 2006 рік" і „Про Державний бюджет України на 2007 рік" щодо надання однакових прав ветеранам війни, які брали участь у бойових діях на території інших держав, із учасниками бойових дій під час Великої Вітчизняної війни в частині призначення пенсій за особливі заслуги перед Україною.
     Підпунктом другим статті 1 Закону України „Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" передбачено, що пенсії за особливі заслуги встановлюються ветеранам Великої Вітчизняної війни, учасникам бойових дій проти Японії у 1938, 1939 і 1945 роках (в тому числі на території Монголії), нагородженим за бойові дії орденом, медаллю "За відвагу" або медаллю Ушакова, партизанам Великої Вітчизняної війни, нагородженим медаллю "За відвагу", незалежно від часу нагородження.
     Участь громадян України у бойових діях на території інших країн, а також у міжнародних миротворчих операціях була і залишається виконанням військового обов'язку, пов'язаного з особливим ризиком для життя. Громадяни України у складних умовах у складі контингентів військ з честю і гідністю виконували свій військовий обов'язок у різних регіонах земної кулі.
     Метою законопроекту є законодавче підтвердження заслуг захисників Вітчизни всіх поколінь перед державою, забезпечення соціальної справедливості в питаннях їх пенсійного забезпечення.
     Така ж норма передбачена в законах України про Державний бюджет України на 2006 і 2007 рік. Оскільки зазначена норма є постійною, пропонується внести зміни до Закону України „Про пенсії за особливі заслуги перед Україною".
     Просимо підтримати і прийняти закон в першому і другому читанні і в цілому як закон.
 

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.