" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - «Чорні берети» — у складі «ХЕЛБРОК» Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41103825 Відвідувачів
Боевое Братство
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
«Чорні берети» — у складі «ХЕЛБРОК» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У Криму на базі батальйону морської піхоти ВМС ЗС України під загальним керівництвом заступника командувача ВМС ЗС України — начальника Центру військ берегової оборони полковника Ігоря Воронченка заступив на бойове чергування в складі Бойової тактичної групи Європейського Союзу «ХЕЛБРОК» підрозділ морської піхоти ВМС ЗС України.
З 8 години 30 хвилин 1 липня 2011-го до 1 січня 2012 року має нести бойове чергування в місці постійної дислокації рота морської піхоти, якою командує капітан Олег Савінов. За потреби підрозділ буде негайно розгорнуто у складі БТГ у кризових районах.
Коментуючи цей факт, полковник Ігор Воронченко сказав:
— Сили негайного реагування ЄС залучатимуться при відповідному рішенні у випадку надзвичайної або кризової ситуації. Передусім, ідеться про миротворчі операції — з примушення до миру, виконання гуманітарних місій, роззброєння незаконних збройних формувань тощо.
Своєю чергою командир батальйону морської піхоти підполковник Олександр Конотопенко відзначив високий рівень підготовленості «чорних беретів»:
— З початку року цей підрозділ інтенсивно залучався до заходів бойової підготовки. На полігоні Чорноморського тренувального центру морської піхоти рота пройшла злагодження, виконала стрільби зі стрілецького озброєння та військової техніки. Протягом березня експертами ЗС Великобританії, теж морпіхами, проведено миротворчу підготовку наших морських піхотинців. Військові аташе з 12 країн високо оцінили наші вміння під час підсумкових занять. На міжнародних навчаннях «Сі Бриз» відпрацьовано елементи тактичної та морської десантної підготовки. А найбільш особливим стало те, що на полігоні Широкий Лан військовослужбовці здобули досвід використання іноземної зброї та виконали вправи зі стрільб.
Командир роти морської піхоти Олег Савінов вважає, що участь в БТГ «ХЕЛБРОК» — це велика честь для морських піхотинців і для держави.
— Україна вперше представляє підрозділ морської піхоти у такому масштабі. Наші військовослужбовці здатні продемонструвати свої навички на рівні з підрозділами Євросоюзу, і навіть краще. Цей захід для нас — набуття ще більшого досвіду. Морська піхота повинна постійно тренуватися для його збагачення, — додав офіцер.
Символічно, що цього важливого дня батальйон морської піхоти відзначив своє «повноліття». 18 років тому, 1 липня 1993 року, згідно з директивою начальника Генерального штабу ЗС України, було створено цю військову частину. За цей період під час численних заходів міжнародного військового співробітництва особовий склад батальйону морської піхоти неодноразово з честю представляв Військово-Морські Сили ЗС України.
На свято приїхали з подарунками та великою концертною програмою шефи з Київщини, Луганщини та Криму. Лунали привітання від командування ВМС ЗС України, військових та цивільних колективів. Полковник Ігор Воронченко вручив колективу вітальну адресу від Центру військ берегової оборони. Низку морських піхотинців заохочено грамотами. А духівник батальйону отець Дмитро дав настанову та провів ритуал освячення підрозділу.
Руслан СЕМЕНЮК
підполковник
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.