" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - ТУРНІР ЯК ДАНИНА ПАМ’ЯТІ Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41096411 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Міністерство оборони
ТУРНІР ЯК ДАНИНА ПАМ’ЯТІ Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У чотирнадцяте у Ставищанському районі Київської області проводився турнір з футболу на перехідний міжобласний кубок пам’яті воїнів –«афганців».
Офіційна частина відкриття змагань була насичена офіційними елементами – підняттям Державного прапора, виконанням Гімну України.
Справляла непогане враження і «географія» учасників змагань: Ставищанський район представляла футбольна команда «Авангард» (с. Гейсиха), в одній шерензі стояли спортсмені підшефної військової частини з м. Біла Церква, рокитняни, футболісти «Агро-Богуславщина», жашківчани, ФК «Маньківка». До них з вітальними словами і побажанням успіхів у поєдинках звернулися голова Ставищанської райдержадміністрації Д. Лимар, голова районної Спілки воїнів – афганців В. Малаш, голова Богуславської Спілки -Л Кипиченко.
З вдячністю за пам'ять про полеглих «афганців» виступив П.А. Петренко – батько Петра Петренка, який, як і Віктор Жук, Сергій Денисовець, Віталій Федоренко віддали своє життя в далекому Афганістані. Колона учасників змагань і уболівальників прийшла до пам’ятного знака  полеглим  інтернаціоналістам. До колишніх воїнів – інтернаціоналістів звернувся райвійськком О. Ведмідь: «Афганістан – ваша слава, а ганьба тих, кто дав команду «вперед», тому дивіться людям в очі прямо, не ховайте їх. Ви виконали свій обов’язок до кінця». Цим словам вторили рядки з вірша Г. Пастушенко: « За мовчання колишне, що ллялося кров’ю синів, більше не треба мовчать…»
За урочистостями не забарилися і поєдинки на районному стадіоні «Колос» та футбольному полі Гейсихи. Місцеві авангардівці й приїхали звідти після серії перемог, щоб у фіналі помірятися силами з командою «Агро-Богуславщина». Обидва суперники гідно боролися, закінчивши основний час з нічийним рахунком 1:1, а ось пенальті богуславці пробили влучніше. Вони й вибороли перше місце і перехідний кубок. Другими стали гейсисчани, третіми – рокитняни.
Київоблінформ УСВА

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.