" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Україна в 2010 році продала зброї майже на мільярд доларів (офіційні дані) Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41100045 Відвідувачів
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Україна в 2010 році продала зброї майже на мільярд доларів (офіційні дані) Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Держслужба експортного контролю оприлюднила підсумки роботи ГК Укрспецекспорт в 2010 році. Згідно з цими даними, обсяг експорту українського озброєння в минулому році наблизився до $ 1 млрд, а основними його споживачами стали країни Африки, пише КоммерсантЪ-Украина в статті Укрспецэкспорт отстрелялся.
 Експерти сходяться на думці: нинішній рівень багато в чому забезпечений тим, що Україна торгує зброєю радянських часів, і державі необхідно приділити особливу увагу реалізації програм з виробництва та подальшого продажу сучасної високотехнологічної зброї. Згідно з даними статистики, портфель контрактів державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення Укрспецекспорт досяг $ 956,7 млн порівняно з $ 799,5 млн в 2009 році, зазначає КоммерсантЪ. З оприлюднених даних випливає, що головними покупцями української зброї стали країни Африки, серед яких за обсягами закупівель лідирують Судан і Демократична Республіка Конго (ДРК). Всього в Африку було поставлено 250 одиниць танків і бронетехніки. З них 100 танків Т-72 і 30 Т-55 отримала ДРК, а 60 танків Т-72М і 55 танків Т-55 - Судан. У ДРК також поставили по 12 артилерійських установок БМ-21 Град, 122-мм САУ 2С1 Гвоздика і 152-мм САУ 2С3 Акація, 36 гаубиць Д-30 і 3 82-мм міномети. Крім того, ДРК в минулому році купила в Україні 3 тис. гвинтівок, 10 тис. автоматів Калашникова, 500 легких і 100 важких кулеметів, а також 1 тис. 780 гранатометів всіх типів. Крім цього, 26 штук 82-мм мінометів закупила Кенія, туди ж було поставлено близько 2,5 тис. одиниць легкої і важкої автоматичної зброї. Невелика в порівнянні зі своїми сусідами Уганда отримала близько 40 тис. автоматів і сотні важких кулеметів і станкових гранатометів, що збігається із загальною чисельністю особового складу армії цієї країни. КоммерсантЪ зазначає, що саме країни Африки, а також Південної Америки найбільше збільшили в минулому році видатки на закупівлю озброєнь. За інформацією Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (SIPRI), в порівнянні з 2009 роком у 2010-му африканські держави збільшили закупівлю на 5,2%, а Південна Америка - на 5,8%. Як пише видання, збільшення обсягів експорту за підсумками 2010 року до $ 956,7 млн не дозволяє Україні в найближчому майбутньому сподіватися на повернення в першу десятку країн-торговців зброєю. Як відомо, у березні було опубліковано звіт SIPRI, згідно з яким Україна за обсягами експорту виявилася на 12-му місці (на 11-му перебуває Іспанія з $ 1,56 млрд).
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.