" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Святий обов'язок нащадків Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41098000 Відвідувачів
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Боевое Братство
Святий обов'язок нащадків Надрукувати Надіслати електронною поштою
На Дніпропетровщині, біля меморіального комплексу на хуторі Високий Софіївського району Дніпропетровської області, з військовими почестями відбулося урочисте перепоювання 67 безіменних загиблих воїнів Великої Вітчизняної війни. Останки бійців радянської армії було знайдено під час пошукових робіт у районі селища Базавлук.
Того дня провести радянських воїнів в останню путь прийшли представники обласної влади, активісти ІПО «Пошук-Дніпро», молодь та духовенство.
Як розповів президент ІПО «Пошук-Дніпро», голова ВОО «Союз — Народна пам'ять» Ярослав Жилкін, й донині сотні тисяч солдатів залишаються на колишніх полях битв. І наш обов’язок — знайти і гідно поховати їх, нехай навіть безіменних. Адже кожен загиблий воїн заслуговує на гідне увічнення пам'яті. Держава повинна пам'ятати і шанувати тих, хто заплатив життям за нашу свободу.
Воїни-фронтовики героїчно загинули під час Нікопольсько-криворізької наступально-визвольної операції Червоної армії в період з жовтня 1943 по лютий 1944 року. На жаль, усі знайдені останки в бойових позиціях — в стрілецьких щілинах, землянках, окопах — залишилися невпізнаними.
Приблизно в той самий час у Кіровограді біля обеліска «Багнет», що на території військового меморіалу «Фортечні вали», перепоховано останки радянських воїнів, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни при звільненні обласного центру від фашистських загарбників. Їх було також 67. Вшанувати загиблих прийшли військовослужбовці місцевого гарнізону, ветерани Великої Вітчизняної війни, родичі загиблих молодь та представники духовенства. Солдатів та офіцерів радянської армії, які загинули під час звільнення Кіровоградської області від фашистських окупантів, вдалося знайти та повернути з небуття завдяки діяльності низки обласних пошукових організацій.
Валентин ШЕВЧЕНКО
Дніпропетровськ
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.