" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Радар, що виявляє терористів-смертників Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41050426 Відвідувачів
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Радар, що виявляє терористів-смертників Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageСмертники, обвішані вибухівкою, є найнебезпечнішою зброєю терористів, проти якої немає надійного захисту. Проте американські військові вважають, що існує спосіб виявлення смертників на відстані, що перевищує радіус ураження бомби.
Армія США підписала контракт на 48,2 млн дол. з корпорацією SET на розробку пристрою, який виявляє смертників на безпечній відстані. Слід зазначити, що контракт підписано не на «порожньому місці» — спеціальні пристрої CounterBomber вже використовуються більш ніж у 40 місцях в Іраку і Афганістані, повідомляє CNews.
Пристрій CounterBomber вартістю 300 тис. дол. автоматично виявляє потенційного терориста за допомогою двох відеокамер, а потім сканує його за допомогою низькоенергетичного (слабшого, ніж випромінювання стільникового телефону) радарного пучка. Комп'ютер аналізує відбиті сигнали і дає висновок про наявність або відсутність вибухівки. Алгоритми аналізу, звісно, тримаються в секреті. Судячи з усього, виявлення смертника відбувається шляхом порівняння віддзеркалення сигналу радіолокації з обширною базою еталонних даних. У випадку виявлення аномалій, прилад подає звукові та світлові попереджувальні сигнали або відправляє зображення смертника по бездротовому каналу на портативні комп'ютери солдатів і співробітників безпеки.
За твердженням розробників, CounterBomber не створює «голих» зображень людей, як сканери TSA (які коштують 200-400 тис. дол. і розміром з душову кабіну). При цьому надійність виявлення в CounterBomber набагато вища, ніж у сучасних сканерів в аеропортах, які дають до 40% помилкових спрацьовувань. Крім того, нова система виявляє не лише метал або промислову вибухівку, але й саморобні бомби, наприклад, на основі добрив.
Найімовірніше, принцип роботи радара CounterBomber подібний до роботи георадарів, які вимірюють силу відбиття променя від матеріалів різного складу і щільності. Людське тіло за сигнатурою істотно відрізняється від тротилового пояса смертника, що у поєднанні з обстеженням підозрюваного в інфрачервоному діапазоні дозволяє досить надійно виявити терориста. Незрозуміло, чи може подібна технологія надійно виявляти бомби, імплантовані в людське тіло, але теоретично така можливість існує.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.