" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - На честь загиблого героя Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41143891 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
На честь загиблого героя Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНовий час вносить корективи у життя кожної держави: він здатен змінювати негативну домінанту буття на позитивну, а інколи, навпаки, стираючи з пам’яті людської жахливі і потворні чвари минулих подій, повторювати їх, через недбалість або ж цілеспрямовану дію політичних діячів. Заради спокою у майбутньому, миру та сонцесяйного майбуття прийдешніх поколінь ми маємо не забувати страшних уроків історичних подій, які так болісно позначилися на юному поколінні 80-х, поколінні, яке було втягнуте у безглузду Афганську війну, але яке з честю вийшло із ситуації, виконавши обов’язок воїна.
Сімнадцятого липня у клубі села Жолудок відбувся вечір пам’яті, присвячений 25-й річниці з дня смерті воїна-«афганця» Михайла Франчука. Участь у заході взяли Новичівський сільський голова Микола Шако, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації Світлана Джус, директор Новичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ніна Щербатюк, голова Шепетівської спілки ветеранів Афганістану Валерій Окорський, воїни-«афганці», які служили разом з Михайлом, – Володимир Корнійчук, Володимир Постовітенко, Василь Бурлаченко, а також члени Шепетівської спілки ветеранів Афганістану – Олександр Гуринович, Ігор Алексєєв, Юрій Казмірчук, Володимир Васик, Валерій Лук’янчук, Микола Павлюк, Володимир Пипич, Олександр Бернацький, Володимир Дудар, Василь Романюк, Валерій Косогов, а також жителі сіл Новичів та Жолудок.
Захід під назвою «Пробачте, «афганці», за те, що були на війні» відкрили хвилиною мовчання на честь загиблих.
Пройнятий болем і співчуттям до присутніх звернувся Новичівський сільський голова Микола Шако, який зазначив, що Михайло Франчук зростав у порядній родині, був вихованим та працелюбним юнаком, завжди приходив на допомогу односельцям. Він дуже любив життя…
Своїми спогадами про жахливі події Афганської війни поділився воїн-інтернаціоналіст Володимир Корнійчук, на долю якого випало завдання супроводжувати тіло загиблого Михайла на рідну землю. Він наголосив, що минулі події залишили у пам’яті багато невимовного горя, болю та нездійсненних мрій воїнів-юнаків.
До слова також було запрошено ветеранів Афганської війни  Олександра Гуриновича та Ігоря Алєксєєва. Вони згадали жахливі воєнні події, які бачили на власні очі, згадали бойових товаришів, які мужньо прийняли смерть на чужині, у далекому Афгані, виконуючи наказ.
Захід супроводжувався виступами аматорів художньої самодіяльності, які донесли до ветеранів думку, що їхня війна не забута прийдешнім поколінням, яке поважатиме і завжди з гордістю пам’ятатиме тих, хто стояв на смерть, не зрадивши військовій присязі. У свою чергу «афганці», які прибули з Волинської та Миколаївської областей, – Ярослав Наход та Олександр Чумак, дарували свою творчість присутнім.
Під час заходу від Новичівської сільської ради та Шепетівської спілки ветеранів Афганістану батькам Михайла Франчука було вручено грошову допомогу.
По закінченні заходу у Свято-Покровському храмі села Жолудок було проведено панахиду за загиблими воїнами, після якої односельці та гості поклали квіти та вінки до могили та пам’ятника Михайлові Франчуку.
Володимир ПИПИЧ,
член Шепетівської спілки ветеранів Афганістану.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.