" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Наша партизанська слава Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41144058 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Наша партизанська слава Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageКабінет Міністрів України прийняв розпорядження щодо заходів з відзначення у 2011 році Дня партизанської слави і 70-ї річниці  партизанського руху в Україні в період Великої Вітчизняної війни 1941―1945 років.  Утворено Організаційний комітет з підготовки та проведення запланованих заходів, очолюваний Віце-прем’єр-міністром України ― міністром соціальної політики  Сергієм Тігіпком. 
Затверджено розгорнутий план заходів, який підготовлено Державною службою з питань інвалідів та ветеранів України. Цим планом передбачено проведення до 22  вересня  в усіх регіонах України урочистостей з покладанням квітів до могил уславлених організаторів і керівників партизанського руху та пам’ятних знаків «Область партизанської слави».
Передбачено провести ремонт пам’ятників, пам’ятних знаків, реконструкцію музеїв, благоустрій місць, пов’язаних з історією підпільно-партизанського руху. Зокрема, будуть реставровані пам’ятники С. А. Ковпаку і  С. В.Руднєву у  Путивлі  Сумської області, проведено капітальний ремонт меморіального комплексу «Спадщанський ліс» у Путивльському районі та ремонт дороги  до цього  комплексу. Передбачено упорядкування пам’ятних знаків «Область партизанської слави» на кордонах Вінницької, Волинської, Житомирської, Київської, Одеської, Рівненської, Сумської та Чернігівської областей. Під час  урочистих заходів колишнім партизанам і підпільникам вручатимуться держані нагороди і відомчі відзнаки.
У кінотеатрах і клубних закладах  демонструватимуться художні та документальні фільми  про підпільно-партизанський рух у роки  Великої Вітчизняної війни. У  навчальних закладах відбудуться тематичні уроки, лекції, вечори-зустрічі та святкові концерти. А в краєзнавчих, історичних музеях, бібліотеках, навчально-виховних закладах буде розгорнуто експозиції та виставки, присвячені 70-й річниці початку партизанського руху в Україні.
Буде оприлюднено  нові видання наукової, мемуарної та документальної літератури з історії підпільно-партизанського руху. Також передбачено розглянути питання щодо повернення імені С. А. Ковпака Глухівському коледжу Сумського національного аграрного університету та імені П. М. Буйка  інституту педіатрії, акушерства і гінекології Академії медичних наук.
Розпорядженням  передбачено  проведення урочистих зустрічей керівників органів виконавчої влади з ветеранами підпільно-партизанського руху, представниками громадських організацій, відвідування ветеранів-інвалідів за місцем їхнього проживання, у госпіталях, лікарнях, будинках-інтернатах, пансіонатах для ветеранів війни і праці. Буде організовано несення почесної варти біля Вічного вогню та покладання вінків до могили Невідомого солдата у містах-героях Києві, Керчі, Одесі, Севастополі, м. Сімферополі та обласних центрах. Забезпечення загальної координації виконання плану заходів центральними і місцевими органами виконавчої влади доручено Державній службі з питань інвалідів та ветеранів України.
Михайло КАМІНСЬКИЙ.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.