" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - На Полтавщині активно готуються відзначити 70-річчя партизанського руху Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41094957 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
На Полтавщині активно готуються відзначити 70-річчя партизанського руху Надрукувати Надіслати електронною поштою
 На Полтавщині в рамках заходів згідно з Указом Президента України Віктора Януковича щодо відзначення 70-ї річниці партизанського руху в Україні у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років,  вшанують пам’ять учасників трагічних історичних подій осені 1941 року.  Відповідне доручення щодо цього та залучення широкого кола громадськості дав голова Полтавської облдержадміністрації  Олександр Удовіченко.
„Ми знаємо, що для Полтавщини 1941 рік мав особливо трагічне забарвлення, зокрема,  в частині тих подій, що розгорнулися на території ряду районів області – Оржицького, Лубенського, Лохвицького, у тому числі загибелі штабу Піденно-Західного фронту та його командувача генерал-полковника  М.Кирпоноса. – було сказано на нараді. – Масштаби катастрофи надзвичайні. Їх наслідком стало  створення окупантами на Полтавщині концентраційного табору «Хорольська яма» і водночас значне  посилення опору окупантам, активізація партизанського руху на Полтавщині.  Трагічні події на Полтавщині  на початку Великої Вітчизняної війни відіграли велику роль – тоді було призупинено шлях німецьких армій на Москву, хоча і дорогою ціною”.
Провідний захід – Всеукраїнська наукова конференція „1941 рік на Полтавщині: людський вимір трагедії та героїзму”– відбудеться наприкінці вересня в Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г.Короленка. За підсумками її проведення будуть надруковані збіркою матеріали, зокрема доповіді науковців.
Окремо працюватимуть журналісти  обласної державної телерадіокомпанії  „Лтава”, аби донести до телеглядачів області незламний героїзм людей та трагізм утрат внаслідок подій осені 1941 року, які розгорталися на Полтавщині, запевнив генеральний директор ОДТРК „Лтава” Микола Ляпаненко.
Доручено також продовжити роботу пошукових загонів, аби уточнити прізвища воїнів та партизанів, що полягли в боях за визволення краю, виявити місця поховання у період Великої Вітчизняної війни, окрім цього привести в належний стан меморіали та пам’ятні знаки, а також провести походи та екскурсії пам’ятними місцями. Організувати відвідування учнями ветеранів Великої Вітчизняної, а в закладах освіти та культури провести тематичні вечори, конференції, семінари, круглі столи, виставкові заходи тощо.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.