" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Захист Вітчизни — справа спільна Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41055549 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Боевое Братство
Захист Вітчизни — справа спільна Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У АР Крим на базі Феодосійського об’єднаного міського військового комісаріату, де начальником полковник Анатолій Костенко, проведено збори викладачів предмету «Захист Вітчизни» шкіл Феодосійського регіону.
Відкриваючи зібрання, представник управління освіти Феодосійського виконкому Юлія Собко презентувала присутнім тематичне видання «України миротворці», створене з ініціативи Департаменту преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України:
— Символічно, що журнал «України миротворці» у міське управління освіти передали представники Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (м. Сімферополь) у день 20-ї річниці незалежності України. Він буде розподілений між освітніми закладами Феодосії. Під час годин військово-патріотичного виховання ви можете використовувати його як змістовний текстовий і фотоматеріал про майже 20-літній період участі наших військовослужбовців у миротворчих місіях у багатьох гарячих точках.
Було детально проаналізовано діяльність методичного об’єднання викладачів предмета «Захист Вітчизни» за минулий період, визначені цілі і завдання на 2011–2012 навчальний рік. З конкретними пропозиціями щодо підвищення рівня військово-патріотичних заходів серед кримської молоді виступили керівник методоб’єднання, заступник голови ТСОУ м. Феодосії Олександр Плоткін, головний спеціаліст військкомату майор Анатолій Жаріков.
— Юнаки та дівчата ніколи не були байдужі до зброї, військової техніки, випробувань сили і духу, — наголосив полковник у відставці Олександр Плоткін. — Військові для багатьох залишаються прикладом мужніх і сміливих людей. В часи молодіжного нігілізму військовий аспект є ключовим моментом, який може не тільки зацікавити дітей, але й виховати з них справжніх патріотів своєї країни.
Серед заходів нового навчального року досвідчені викладачі, колишні кадрові військові та учасники бойових дій обговорили проведення низки змагань з військово-прикладних видів спорту під час місячників оборонно-масової роботи до Дня Збройних Сил України, Дня Перемоги й тижня — до Дня Захисника Вітчизни. До цих змагань планується активно залучати  як учасників, так і суддів діючих військовослужбовців.
Обговорювалися і проведення Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри «Зірниця», польові збори, стрільби за участі учнів 11-х класів, спартакіада допризовної молоді, вогнева, тактична підготовка молоді у школах та на військовому полігоні.
Особлива увага приділялася конкурсу малюнків серед школярів і дітей-сиріт до 20-ї річниці Збройних Сил України. За пропозицією майора Анатолія Жарікова, конкурс проведено на базі дитячої художньої школи, яку відвідують талановиті учні з усіх шкіл міста. А для огляду виставку робіт переможців під назвою «Армія — основа державності» планується розмістити у Будинку офіцерів флоту в центрі міста. Авторів кращих робіт буде нагороджено грамотами і від командування гарнізону.
Також на базі військових частин планується провести виступи художньої самодіяльності учнів шкіл, організувати виїзди на полігонні стрільби, залучити учнів разом з військовослужбовцями до одноденних турпоходів по місцях бойової слави Керченсько-Феодосійського морського десанту, кримських партизанів тощо.
Причому все це — в безпосередньому контакті з воїнами військ берегової оборони, моряками, зенітниками, льотчиками, представниками інших родів та видів військ, адже заздалегідь учасники засідання заручились повною підтримкою начальника Феодосійського гарнізону підполковника Олександра Конотопенка. Він запевнив, що у військово-патріотичному вихованні гарнізон був завжди одним з найкращих у Криму, і пообіцяв усіляко сприяти вихованню молоді.
В межах спільних заходів заплановане проведення низки показових виступів морських піхотинців з рукопашного бою, пересувні військові тематичні виставки, екскурсії у військово-історичні музеї військових частин, ознайомлення з озброєнням і військовою технікою, побутом військовослужбовців строкової служби, виступи учасників миротворчих операцій у школах та багато іншого.
Такі збори у Феодосії планується провести і з викладачами історії та заступниками директорів шкіл з виховної роботи.
Заходи такого спрямування відбулися у Сімферопольському, Севастопольському, Керченському та інших гарнізонах Криму.
Руслан СЕМЕНЮК
АР Крим

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.