" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - З метою патріотичного виховання Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41154408 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
З метою патріотичного виховання Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЖиття суспільства сьогодні ставить серйозні задачі у вихованні і навчанні нового покоління. Нині державі потрібні здорові, мужні, сміливі, ініціативні, дисципліновані, грамотні люди, які були б готові вчитись, працювати на її благо і у разі необхідності стати на її захист. У роботі нашої спілки одним з головних завдань є виховання підростаючого покоління в дусі патріотизму. Основою в цьому є саме формування і розвиток патріотичної свідомості. Без цього сьогодні ми не зможемо виховати справді гармонійну особистість.
Один з напрямків є виховання на героїчних традиціях народу та Збройних Сил. Воно включає, зокрема, увічнення пам’яті наших співвітчизників у боротьбі за незалежність нашої Батьківщини, зустрічі з ветеранами війни, проведення різноманітних конкурсів військово-патріотичної пісні тощо.
Отож влітку цього року з метою патріотичного виховання підростаючого покоління до позашкільного закладу оздоровлення та відпочинку «Здоров’я», що розташований у с. Рудні-Новенькій, завітали воїни-інтернаціоналісти Шепетівської спілки ветеранів-афганців та їхні побратими з Микола-ївської та Волинської областей.
Зустріч проходила у теплій, невимушеній атмосфері. Воїни-афганці М.М.Павлюк, В.С.Дудар, Володимир Корнійчук, Василь Бурлаченко розповіли вихованцям табору про службу в армії на території Афганістану, про почуття відповідальності перед своїми товаришами, Батьківщиною, перед батьками загиблих у боях товаришів. Вихованці табору з великою увагою слухали спогади про події 1979–1989 років, історії героїзму простих воїнів та офіцерів.
Перегорнуті сторінки цієї війни зворушили і спонукали учнів до роздумів, пробуджували гордість та почуття відповідальності. Спогади ветеранів викликали у дітей зацікавленість та бажання знати історію воєнних конфліктів ХХ століття ще глибше, про що свідчили численні запитання до учасників Афганської війни.
Розповіді воїнів-афганців супроводжувались піснями на афганську тематику у виконанні гостей з Волині та Миколаївщини — Ярослава Находи та Олександра Чумака.
В гостях у дітей побували також голова Шепетівської спілки ветеранів Афганістану Валерій Окорський, члени спілки Олександр Гурінович, Володимир Васик, Валерій Лук’янчук, Ігор Алексєєв.
За теплий прийом воїни-афганці подякували директору табору Лесі Анатоліївні Копець, старшому вихователю Нелі Сергіївні Мельник, вихователям С.В.Кравчук, Т.О.Горбатюк, Т.М.Сіворакшиній, Л.А.Хмиз, Ю.А.Тихонюк, медичному працівнику І.В.Верхогляд.
А наприкінці зустрічі гості табору на згадку сфотографувались разом з дітьми та вихователями.
Володимир ПИПИЧ,
 член Шепетівської спілки
ветеранів Афганістану.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.