" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Змагання не знають кордонів та хвороб Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41144640 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Змагання не знають кордонів та хвороб Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У столиці на водноспортивній базі «Зеніт» відбулися 21-ші Міжнародні героїко-спортивні змагання дітей і ветеранів із веслування на байдарках та каное «Пам’ять», присвячені воїнам-спортсменам, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни та в Афганістані.
У змаганнях щороку беруть участь понад 500 учасників з України, Білорусі, Росії, Молдови та Німеччини. Усі вони збираються на кілька днів, аби випробувати власні сили та вшанувати полеглих спортсменів. За словами організаторів, головною метою проведення змагань протягом років залишається формування у дітей та молоді любові до рідної землі, виховання здорового, незалежного від шкідливих звичок, покоління. Окрім цього, турнір стає своєрідним випробувальним майданчиком для нових, інноваційних програм.
— У провідних країнах багато років функціонують спеціальні секції для дітей з обмеженими можливостями. Важко хворі хлопці та дівчата тренуються в одних секціях разом із здоровими дітьми. І наша школа однією з перших в Україні запровадила у себе такий досвід, — розповідає керівник цієї програми в дитячій спортивній школі №7 Шевченківського району столиці Костянтин Слинявчук. — У нас, здавалось би, безнадійно хворі діти можуть без обмежень, під керівництвом досвідчених тренерів, займатись у секціях греблі, настільного тенісу та великого тенісу. Постійна психологічна підтримка відриває їх від сумної реальності, і вони забувають про те, що є інвалідами. І взагалі, це слово у нас ніколи не вживають.
На думку Костянтина Слинявчука, щорічне проведення змагань стає своєрідною рекламою для обмежених дітей, яких привозять на Труханів острів, аби вони вперше долучились до спорту та відчули себе повноцінними членами суспільства.
Максим ХОРОШУНОВ
«Народна армія»

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.