" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Вінницькі «афганці» провели акцію протесту Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41143801 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Вінницькі «афганці» провели акцію протесту Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Напередодні у Вінниці під стінами обласної держадміністрації активісти міської та обласної спілок  воїнів-інтернаціоналістів провели акцію протесту щодо прийняття парламентом урядового законопроекту № 9127 «Про гарантії держави щодо виконання рішень судів», передав кореспондент ГолосUA.
За словами голови Вінницької обласної спілки ветеранів війни в Афганістані Петра Кирилішина, даним документом уряд спробує ліквідувати вже існуючі пільги для ветеранів війни в Афганістані, а саме знижки на комунальні послуги, надбавки до пенсій тощо, а також позбавить їх права самостійно визначати рівень пільг.
«Лише в назві законопроекту йдеться про гарантії, а насправді в ньому немає жодного слова про ти державні гарантії виконання рішення судів, на що так розраховували і за великим рахунком заслужили ветерани неоголошеної Афганської війни. Крім того ще й пропонують внести значні зміни в ряд законопректів, які стосуються і пільг інших категорій, зокрема ветеранів Великої Вітчизняної війни, дітей війни, «чорнобильців» та ін. Ми підозрюємо, що це насправді призведе до того, що згорнуться майже всі соціальні програми, спрямовані для багатьох категорій пільговиків. Тому й протестуємо спочатку у Вінниці, а далі буде Київ », - сказав П. Кирилішин.
Протестна акція закінчилася зустріччю мітингувальників з керівниками області, які пообіцяли поставити перед народними депутатами питання про неприпустимість звуження існуючих прав для громадян пільгових категорій.
Нагадаємо, 9 вересня Верховна Рада Україна прийняла в першому читанні законопроект № 9127 «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», яким пропонується скасувати соціальні пільги 16 категорій громадян. Згідно з проектом рівень гарантованих державою соціальних стандартів та пільг чорнобильцям, «афганцям», ветеранам та інвалідам війни, жертвам нацистських переслідувань, дітям війни, військовослужбовцям, міліціонерам, прокурорам, шахтарям, лікарям, вчителям та ін буде визначати не Верховна Рада законами, а Кабінет міністрів.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.