" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Ветераны-«афганцы» готовятся заблокировать Раду Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41017671 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Ветераны-«афганцы» готовятся заблокировать Раду Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageМитингующие под стенами Верховной Рады требуют ее самороспуска к 12 часам дня. В противном случае – они заблокируют парламент. Об этом «Комментариям » сообщил представитель митингующих.
«Если Верховная Рада к 12 часам не распуститься, то мы, – «афганцы», военные, чернобыльцы, – ее заблокируем. Нас здесь 10 тысяч. И у нас хватит возможностей это сделать», – сказал он.
Напомним, что под стенами Верховной Рады с утра собрались люди, выступающие против законопроекта №9127 «О гарантиях государства относительно выполнения судебных решений», который народные депутаты приняли за основу 9 сентября.
В переходных положениях законопроекта прописана фактическая отмена ряда социальных гарантий для десятков различных слоев населения: от милиционеров, шахтеров, медиков и работников культуры, до ветеранов войны, жертв нацистских преследований и чернобыльцев. Речь идет о льготах при оплате коммунальных услуг, размерах денежных выплат, надбавках к пенсиям, льготному лечению в санаториях.
Под стенами Рады в настоящее время манифестанты стоят с плакатами: «Лучше умереть стоя, чем жить на коленях», «Нет позорному законопроекту 9127», «Вы нас в Афган не посылали, вы нас просто предали!», «Депутат! Таким образом ты защищаешь права ветеранов?», «А ваши дети там были?».


Раду пікетують афганці та чорнобильці: якщо депутати не зупиняться - нехай вигрібають

Біля Верховної Ради зібралися декілька тисяч чорнобильців і «афганців», які вимагають не приймати законопроект №9127, бо він урізає їхні льготи.
"Ми зупинемо прийняття цього закону, а якщо вони не зупиняться - нехай вигрібають", - сказав, виступаючи на мітингу, нардеп Анатолій Гриценко. - Разом прорвемся".
Після нього виступив "нунсівець" Микола Катеринчук.
Зокрема, він сказав: "Тут задумали обікрасти бюджет кожної людини, якщо ці дебіли проголосують - то так і буде. Я не знаю, якими аргуметами можна зупинити голосування за цей закон. Вони можуть почути тільки вас. Але тут до вас готується вийти Єфремов і він хоче колуарно домовитися з «афганцями», щоб їм залишити льоготи, а іншим зняти".
У своїй промові Катеринчук сказав, що він не отримує задоволення від роботи в парламенті: "Повірте, немає задоволення сидіти разом з покидьками та уголовниками, їм треба пояснювати елементарні речі".
Він сказав, що якщо парламент буде продовжувати розгляд законопроекту № 9127, то наприкінці тижня треба пікетувати Адміністрацію Президента.
За даними організаторів, біля Верховної Ради зібралося близько 10 тисяч мітингувальників.


Пікетувальники закидали Раду монетами - "на вечері та Мілани" депутатам

 Верховну Раду закидали дріб'язком.
Під час мітингу «афганців» і чорнобильців площу біля Верховної Ради закидали жменями дрібних монет, який позбирали в кишенях пікетувальники.
"Хлопці!, - звернувся до депутатів один із виступаючих Сергій Ворошилов. - Вам не вистачає матеріальної допомоги? Ми накидаємо вам на вечері та Мілани".
Він перший кинув кілька монет, після нього це зробили й інші.
Як повідомялося раніше парламент пікетують більше тисячі «афганців» та чорнобильців. Вони вимагають не приймати законопроект №9127, бо він урізає їхні льготи.
"Ми зупинемо прийняття цього закону, а якщо вони не зупиняться - нехай вигрібають", - сказав, виступаючи на мітингу, нардеп Анатолій Гриценко. - Разом прорвемся".
Пізніше спікер Верховної Ради Володимир Литвин запросив до себе мітингувальників, які пікетують парламент. Зокрема, він запросив організаторів мітингу, представників чорнобильців і «афганців».
Їх проводили криками: "Успіху вам!". Водночас, з іншого боку мітингу лунало: "Андрієв - зрадник!".

Нагадуємо, що сьогодні, 20 вересня, учасники бойових дій в Афганістані з усіх куточків України з’їжджаються до Києва.

Учасники бойових дій в Афганістані збирались нещодавно поспілкуватись про поїздку до столиці.
Причиною тому стало перше читання проекту Закону України про скасування пільг і передачу їх реалізації в ручне управління Кабміну.
— Ми вже біля Верховної Ради, — повідомив Іван Петренко, голова Октябрської районної спілки ветеранів війни у Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів). – З Полтави ми добирались трьома автобусами. Тільки з обласного центру нас приїхало близько 100 чоловік. Але ми бачимо, що тут є представники й інших районів Полтавщини. Ми з 8.30 вже розгорнули плакати.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.