" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Загиблим на чужій війні Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41065012 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Загиблим на чужій війні Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Через долі 160 тисяч українців пройшла страшна Афганська вій-на. Тисячі не повернулися до рідних домівок, не обійняли матерів, не схилилися на батьківське плече, не пізнали кохання… Сумна статистика не минула і Заставнівщину. Через безглузду війну в чу-жій країні загинуло семеро наших земляків, які повернулися стра-шним вантажем «200» у «чорних тюльпанах».
У фойє Василівського НВК на колонах встановили меморіальні дош-ки, які нагадуватимуть про те, що у стінах цього навчального закладу навчалися Михайло Довбня і Тарас Бабич, життя яких обірвалося в Аф-ганістані. У відкритті взяли участь голова райдержадміністрації В. Ко-пчук, керуючий справами райради М. Богуцький, Василівський сільсь-кий голова М. Гаркот, головний спеціаліст відділу освіти М. Косар, го-лова Чернівецької обласної організації УСВА С. Козак, голова район-ної організації воїнів-інтернаціоналістів В. Стецюк, «афганці» Застав-нівщини В. Лашта, М. Семотюк, М. Тофан, В. Голик, О. Мулик, М. Ва-силевич, С. Сопівник, П. Проданчук, І. Білоголуб, М. Проданчук, М. Халус.
У залі звучать усім відома пісня «Чорний тюльпан» і розповідь про війну в Афганістані. Як зауважив голова райдержадміністрації В. Коп-чук, туди  відправляли юнаків, яким ледь  виповнилося 18 років. Війна — страшна річ, яка завдає багато горя.
Учні уважно слухали воїнів-інтернаціоналістів С. Козака, В. Стецю-ка, які наголосили на тому, що  свого часу вони прийняли військову присягу, яку виконали до кінця. Війна забрала чимало молодих життів, покалічила долі тисяч людей. Ветерани  подякували усім, хто допома-гав, сприяв у виготовленні меморіальних дощок.
У присутніх з очей котилися непрохані сльози, коли директор кіно-мережі О. Дрига прочитав власного вірша «На могилі у воїна-інтернаціоналіста». Ведучі розповіли про загиблих земляків.
 Пам’ять полеглих в Афганській війні вшанували хвилиною мовчан-ня. Меморіальні дошки відкрили племінниці загиблих – учениці Васи-лівського НВК К. Бабич і М. Дежук. До підніжжя лягли осінні  квіти. Завершився захід піснею «Свіча» у виконанні  учнів Василівського НВК.
Василь СТЕЦЮК,
голова Заставнівської районної організації УСВА.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.